Gündem Ankara’ya Yıldırım İstanbul’a Kavuncu

Ankara’ya Yıldırım İstanbul’a Kavuncu

25.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Akşener, İstanbul adaylarının Buğra Kavuncu, Ankara’nın ise Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını yapan, Ankaragücü’nün eski başkanlarından Cengiz Topel Yıldırım olduğunu duyurdu.

Ankara’ya Yıldırım İstanbul’a Kavuncu

Coşkun Ergül - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün önce partisinin grup toplantısında, aralarında İstanbul, Balıkesir ve Sakarya’nın bulunduğu 45 il, ilçe ve belde adayını açıkladı. Akşener, Ankara adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Başdanışmanlığını” yapan, Ankaragücü’nün eski başkanlarından Cengiz Topel Yıldırım olduğunu duyurdu. Ardından Yıldırım’ı kürsüye davet ederek parti rozeti taktı. Daha sonra Akşener İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının ise İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu olduğunu açıkladı.  

Haberin Devamı

Çömez Balıkesir adayı  

Grupta adaylıkları açıklanan 45 isimden bazıları şöyle: “Balıkesir: Turhan Çömez, Sakarya:Selçuk Kılıçaslan, Afyonkarahisar: Alper Yağcı, Amasya: Erhan Ciger, Karaman: Nihal Tümene, Tokat:Şeref Menteşe, Ankara Sincan: Fatih Koca.” 

‘Oylama adeta turnusol kağıdı niteliğindeydi’

 Akşener, grup konuşmada AK Parti ve CHP’nin İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesini eleştirdi. Akşener özetle şunları söyledi: “İsveç’in, NATO’ya katılım protokolü; İYİ Partimizin, ‘hayır’ oyuna rağmen; Cumhur İttifakı ve CHP oylarıyla, maalesef kabul edildi. Böylece; milli güvenliğimiz için, talep ettiğimiz adımlar atılmamış olduğu halde ülkemizin elindeki, çok önemli bir koz, adeta bir muammayla, elimizden uçup, gitmiş oldu. Oylama adeta bir turnusol kağıdı niteliğindeydi. İçeride efelenip, dışarıda sus pus olanların tornistanlarını izledik. Diğer taraftaysa; ‘İktidar ile hizalanmayacağız’, ‘AK Parti’yle, aynı bildiriye imza atmayız’ diyenlerin; iktidarla birlikte, aynı vahim yanlışa, şaşırtıcı bir uyum içinde, el kaldırışlarına şahit olduk. Terörle mücadele tezkeresini, sakıncalı bulup, ‘hayır’ diyenler de teröre alan açanları NATO’da müttefikimiz yapmakta en küçük sakınca görmediler.”