Gündem ‘Anlık veri paylaştık milleti aldatmadık’

‘Anlık veri paylaştık milleti aldatmadık’

18.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Adnan Kahveci Mahallesi’ndeki Beylikdüzü Kapalı Semt Pazarı’nda, esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

‘Anlık veri paylaştık milleti aldatmadık’

GÜLDEN GELBAL İstanbul - İmamoğlu, program sonrasında açıklamalar da bulundu. İmamoğlu, seçime kadar yürüteceği çalışma programına ilişkin “Zaten büyük oranda Türkiye’nin her noktasına güçlü mesajlarımızı verdik. Neticede ilk turun kazananı yok. Bu yeni hükümet sisteminin kazananı olmak için, 50+1 oy almak lazım. Dolayısıyla maça 0-0 başlayacağız. Artı 1 alan da seçimi kazanacak. Bir kere herkesin yine sandığa gitmesini arzu ediyoruz. Büyük oranda İstanbul’daki hemşehrilerimle birlikte dolaşacağım, gezeceğim, herkesle süreci paylaşacağım” dedi.

Haberin Devamı

İmamoğlu, seçim gecesine yönelik açıklamalarına ve oylara sahip çıkılıp çıkılmadığı konusundaki sorular üzerine de şunları söyledi: “Öncü desteklerimiz oldu. An be an takip ettik. O gece aldığımız verileri paylaştık. Karşı taraf, ‘Efendim, sen yanlış paylaştın’ diyor. Biz anlık veriyi paylaştık. Dedik ki, ‘Şu anda 1,5 puan öndeyiz.’ Dedik ki, ‘Şu an 1 puan gerideyiz.’ Bunları anlattık. Ama şunu demedik Anadolu Ajansı’nın gösterdiği gibi 60’a 40 göstermedik ekranı. Bizim anlattığımız bu. Milleti aldatmadık.”