Gündem AÖF muafiyet sonuçları itiraz başvuru tarihleri ne zaman? Başvuru nasıl yapılır?

AÖF muafiyet sonuçları itiraz başvuru tarihleri ne zaman? Başvuru nasıl yapılır?

14.11.2019 - 09:39 | Son Güncellenme:

ÖSYS Yeni Kayıt, Ek Yerleştirme ve İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler için muafiyet itiraz başvuruları başladı. Muafiyet İşlemleri için itiraz başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler başvuru tarihlerini merak ederek başvuruların nasıl yapılacağını sorgulamaya başladı.

AÖF muafiyet sonuçları itiraz başvuru tarihleri ne zaman Başvuru nasıl yapılır

 

Bir yükseköğretim programından mezun olan ya da bir yükseköğretim programında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II dersleri alıp başaran ve muafiyet talep eden öğrencilerin muafiyet itirazları ve başvuruları bugün başladı. Öğrenciler başvuruların nasıl yapılacağını merak edip son başvuru tarihini araştırıyor.

Haberin Devamı

2019-2020 öğretim yılında ÖSYS Yeni Kayıt, Ek Yerleştirme ve İkinci Üniversite Kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler için muafiyet itiraz/başvuru tarihleri 14 – 20 Kasım 2019 tarihleri arasında olup bu tarihlerden sonraki muafiyet itirazları ve başvuruları kesinlikle kabul
edilmeyecektir.

Muafiyet İşlemleri için itiraz başvurusunda bulunmak isteyen öğrencinin aşağıdaki açıklamalara göre gerekli olan muafiyet belgesi ile birlikte hafta içi mesai saatleri arasında herhangi bir AÖF bürosuna başvurarak İtiraz Formunu doldurması gerekmektedir.

Muafiyet başvurusunda bulunan öğrencilerin, muafiyet sonuçlarını mutlaka kontrol etmesi gerekmektedir. Muafiyet sonuçlarını kontrol etmeyen ve ilan edilen tarihlerde itiraz nbaşvurusunda bulunmayan öğrencilerin daha sonra yapacakları başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Haberin Devamı

DETAYLI BİLGİYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ