Gündem Ara Güler sergisi Paris’te açıldı

Ara Güler sergisi Paris’te açıldı

25.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı tarafından Ara Güler Müzesi ile Arşiv ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen ve geçen yıl yaşama veda eden fotoğraf sanatçısı ve foto muhabiri Ara Güler’in eserlerini dünyaya taşımayı amaçlayan “Ara Güler Sergisi”, Paris Polka Galeri’de önceki gün düzenlenen bir törenle ziyarete açıldı.

Ara Güler sergisi Paris’te açıldı

Nisan ayında Londra Saatchi Galeri’de İngiltere’deki sanatseverlerin karşısına çıkan ve açık olduğu dönemde medya tarafından kentteki en iyi 10 etkinlik arasında gösterilen “Ara Güler Sergisi”, 15 Haziran’a dek Paris’te sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

‘Hepimizin hiyâkesi’

Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa açılışta yaptığı konuşmada, “Serginin hikâyesi aslında bizim hepimizin hikâyesidir. Ara Güler, tüm dünya fotoğraf sanatı açısından son derece önemli bir sanatçı, böyle nitelikli etkinlikleri yine Cumhurbaşkanlığımızın destekleriyle bundan böyle Paris’te de çoğaltmayı hedefliyoruz” dedi. Ünlü Fransız fotoğraf sanatçısı Henri Cartier-Bresson ile çalışmaları ve Paris sanat çevreleriyle yıllar içinde kurduğu önemli ilişkilerin de ışığında, serginin Paris’te yüksek bir ziyaretçi sayısına ulaşması bekleniyor. Ana eksenini Ara Güler’in İstanbul fotoğraflarının oluşturduğu sergide, Anadolu coğrafyasından kareler ile Jean Renoir’dan Nâzım Hikmet’e, Âşık Veysel’den Salvador Dali’ye, Henri Cartier-Bresson’dan Brigitte Bardot’ya uzanan tarihi portreler seçkisi de yer alıyor. Dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak gösterilen, “Master of Leica” unvanına sahip Ara Güler’in 1950’lerde başlayan uzun kariyerine ışık tutan sergi, Paris’ten sonra sırasıyla Kyoto, New York, Roma ve Mogadişu’da gerçekleştirilecek.

Yazarlar