Gündem Arabayı kilitlerken buna dikkat! Hırsızların yeni yönetmi 'pes' dedirtti

Arabayı kilitlerken buna dikkat! Hırsızların yeni yönetmi 'pes' dedirtti

27.05.2023 - 11:45 | Son Güncellenme:

Aracını uzaktan kumandayla kilitlediğini zanneden sürücüler dikkat! Hırsızlar güpegüngüz uyguladıkları yöntemle arabaları soyuyor.

Hırsızlar yeni bir yöntem ile güpegündüz araç soymaya başladılar. Peki bu nasıl oluyor? Sürücü araçtan uzaklaştığı an itibarıyla hırsız arabaya hemen yaklaşıp el çabukluğuyla kapılardan birini açıyor. En son Sultangazi'de bir sürücü aynı hatayı yaptı.

Haberin Devamı

* 'Kapımı kapatıyorum. Dönüyorum arkamı kapı kilitlemeye basıyorum.'
* 'Markete gittik. Çıkışta baktım telefonum yok arabada. Arabam açık kalmış.'
* 'Ben kilitlendiğini zannediyorum. Fakat Fakat kilitlenmiyor.'

Bu hatayı bu sürücü de yaptı ama hırsız affetmedi. Açık kapı yöntemiyle telefonu çalıp kaçtı. Hırsızlar yeni geliştirdikleri yöntemle artık güpegündüz araçları soyabiliyor.

Son hırsızlık ise Sultangazi'de gerçekleşti. Kanal D Haber'in haberine göre; hırsız bir yandan kaldırımda yürüyor, diğer yandan da kullandığı telefonla konuşur gibi yapıyordu. Aslında bu dikkat çekmemek için yaptığı bir numaraydı. O an gözü hep caddedeydi. Çünkü kendisine bir hedef arıyordu.

Sürücü park etmek için yanaştığında hırsız ise arabaya yöneldi. Araçtan inip kapıyı kapattığı anda hırsız el çabukluğuyla yolcu kapısını açtı.

Haberin Devamı

EMNİYET'TEN SÜRÜCÜLERE UYARI

Sürücü arabadan bir kaç adım uzaklaştıktan sonra uzaktan kumandanın kilidine bastı ama kapılar kilitlenmedi. Sürücü otomobilden uzaklaştıktan sonra hırsız da araca binip telefonu çaldı. Emniyet bu yönteme karşı sürücüleri uyarıyor; 'Kapınızı kilitledikten sonra kontrol edin' diyor. Haber: İhsan Yalçın, Kamera: Başar Günal