Gündem Arkadaşların karne aldı, sen neredesin?

Arkadaşların karne aldı, sen neredesin?

17.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi eylemleri sırasında, polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan, Okmeydanı’nda vurulduğu yerde anıldı...

Arkadaşların karne aldı, sen neredesin

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün süren yaşam mücadelesinin ardından yaşamını yitiren Berkin Elvan için vurulmasının 2. yıldönümünde düzenlenen anma programında anne Gülsüm Elvan’ın ağıtları herkesi ağlattı.
Anma programının ilki Berkin Elvan’ın başına gaz fişeğinin isabet ettiği Gaziler Sokağı’nda gerçekleşti. Yüzlerinde Berkin Elvan’ın maskesi bulunan kalabalık Elvan’ın vurulduğu noktaya ekmek ve karanfil bırakıp, mum yaktı. Ardından Elvan’ın vurulduğu sokağa gelen anne Gülsüm ve baba Sami Elvan, oğullarının fotoğrafı üzerine karanfil bıraktı.
Elvan’ın vurulduğu yerde açıklama yapan Elvan ailesinin avukatı Oya Aslan, soruşturmanın ilerlemediğini belirterek, “4 kişinin kimliğinin belirlenmesi gerekiyor. Savcı harekete geçmiyor, avukatlardan kaçıyor. Soruşturmanın ilerlememesinin nedeni siyasi iktidardan aldıkları tehdit” dedi.

‘Ekmek almak suç’
Adalet talebini yineleyen baba Sami Elvan da, “Bugün adalet sadece Berkin Elvan’ın ailesine lazım değil. Yarın en tepedeki insana lazım olacak unutmasın. Bu ülkede ekmek almak, kartopu oynamak, sokağa çıkmak, adalet istemek suç. Biliyorsunuz 3 ocuğumuz, Berkin için doğum gününde açtıkları pankart yüzünden 8 yılla yargılanıyor. Ama bugün hala Berkin’in katilleri ortada yok. Berkin’in katilleri belki de bizi bir yerlerden gözetliyor” açıklamasını yaptı. Anma sırasında yanında bulunan Taksim Dayanışması’ndan mimar Mücella Yapıcı’nın elinin tutan anne Gülsüm Elvan ise, “Sözün, lafın tükendiği yer. Ama ben buna eminim, oğlum ona vicdanını sızlatıyor” ifadelerini kullandı.

Mezarına sarılıp ağladı
Anmaya katılanlar daha sonra Berkin Elvan’ın Feriköy’deki mezarına gitti. Anne Gülsüm Elvan, mezar başına gelir gelmez “Oğlum arkadaşların karne aldı, sen nerdesin” diye ağıt yakarak oğlunun mezarının üzerindeki fotoğrafın üzerine kapandı. Anne Elvan’ın dakikalarca süren gözyaşı çevrede bulunanları da ağlattı.
Eşinin 2 yıldır aynı durumda olduğunu anlatan baba Elvan, “Ben iki yıldır eşime haber vermeden oğlumun mezarına geliyorum. Umarım bundan sonra hiçbir çocuğumuzun burnu dahi kanamaz” dedi.

Yazarlar