Gündem ‘Artık sokakta yürüyemiyoruz’

‘Artık sokakta yürüyemiyoruz’

27.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Evinde öldürülmüş halde bulunan Mezdeke dansçısının tabutuna sarılan Asena ‘Kaç kadın daha kurşunlanacak’ diye isyan etti

‘Artık sokakta yürüyemiyoruz’

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki evinde tabancayla öldürülmüş halde bulunan ‘Mezdeke’nin dansçılarından Aynur Kanbur (49) için dün Zincirlikuyu Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törene ünlü dansçının ailesinin yanı sıra çok sayıda sanatçı dostu da katıldı. Kanbur’un öldürülmesine ilişkin son derece üzgün olan ünlüler katilin bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi.

‘İdam istiyoruz’ dedi
Kanbur’un tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döken Asena isyan etti. Asena, “Neden korkunuz var, neden idam çıkarmıyorsunuz? Kaç çocuğa daha tecavüz edilecek. Kaç kadın daha kurşunlanacak. Devletseniz çıkarın idamı. İdam istiyoruz. Artık yürüyemiyoruz yollarda. Türkiye’ye yalvarıyorum, Cumhuriyetime yalvarıyorum idam çıksın. Çıksın bir rahat edelim” dedi.

Konuşması sırasında yeniden gözyaşlarına boğulan Asena, “Artık bu ülkede çocuk yapmaktan korkuyorum. Yalvarıyorum artık sesimizi duyurun. İyi haldi, bilmem neydi yeter... Giriyor iki ay yatıp çıkıyor. Bu nasıl bir adalet. Ne yaptı bu kadın” ifadelerini kullandı. 49 yaşında öldürülen Aynur Kanbur’un cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra defnedilmek üzere Feriköy Mezarlığı’na götürüldü.

‘Sebebini istiyorum’
Aynur Kanbur’un ablası Dilek Kıymış da kardeşini kimin öldürdüğünü bilmediğini ancak bir an önce ortaya çıkarılmasını istediklerini söyledi. “Adaletime yalvarıyorum benim kardeşimin katilini ifşa etsin. Kardeşimin katlinin sebebini istiyorum” diye konuştu.