Gündem ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLANDI MI 2022? || Son dakika asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacak mı 2022, net-brüt yeni asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLANDI MI 2022? || Son dakika asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacak mı 2022, net-brüt yeni asgari ücret ne kadar olacak?

25.06.2022 - 01:25 | Son Güncellenme:

Asgari ücret zammı temmuz ayına yaklaşırken bireylerin gündeminde bulunuyor. Enflasyon rakamlarındaki artış sonrasında yılda bir kez zam yapılan asgari ücret için yeni ek zam beklentisi oluştu. Asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalar gündeme geliyor. Asgari ücret temmuz zammı için tahminler ise çalışanlar tarafından araştırılıyor. Peki Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi, yeni asgari ücret ne kadar olacak 2022?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLANDI MI 2022 || Son dakika asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacak mı 2022, net-brüt yeni asgari ücret ne kadar olacak

Asgari ücret zam haberleri milyonlarca çalışan tarafından merak ediliyor. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, bir canlı yayında asgari ücret konusunda bir açıklama yaptı. Asgari ücret zam son dakika detayları ise araştırılıyor. Peki temmuz ayında asgari ücrete ek zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak (net-brüt)?

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş katıldığı yayında asgari ücret ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "Asgari ücretle ilgili olarak Bakanlığın önünde farklı seçenekler var. Bunlardan birisine karar verilir."

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 2022?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya CNN Türk'e yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Emekli maaşları memur maaşları derken sıra asgari ücrete geldi. Sayın Cumhurbaşkanı Türk İş Başkanı ile görüştükten sonra çalışma ile talimat verildiği ve bunun üzerinde çalışmaların devam ettiğini biliyoruz. İşçi kesimi, işveren temsilcileri ve hükümet kanalının yetkilileri bu çalışmalara dahil oluyor.

Bunun üzerinde 3 ana formül var. 1.si asgari ücret 2022 yılının 1.6 aylık döneminde 2800 liradan 4253 liraya yani yüzde 50 artmıştı. Geçen süre içerisinde 5 aylık enflasyon rakamına baktığımızda yüzde 34.62’ye geldiğini görüyoruz. 6. ayın enflasyonunu da bunun üzerine koyduğumuzda yüzde 37 ile 40 bandına çıkacağını tahmin ediyoruz.

Haberin Devamı

Asgari ücretli enflasyon altında ezdirilmeyecekse 4253 lira 5725 liraya yükselmiş olacak. 2. bir formül ise yıllık enflasyon tahmini yüzde 75. Bunun ½'sinin çekilmesi söz konusu olabilir. O vakitte rakam 5847 liraya ulaşmış olacak.

3. bir formül ise bu daha ziyade işverenlere yönelik bir formül. Asgari ücretin üzerinde işverene bir sigorta maliyeti var o da 879 lira. Asgari ücretin sigorta priminin işverene yansıtılmaması düşünülüyor. Rakam da bu sefer 5132 liraya yükselecek.

Değişik kesimlerden farklı öneriler de var. Bunlardan bir tanesi 1 yıl boyunca sigorta primlerinin alınmaması, vergilerinin alınmaması şeklinde. Bakalım önümüzdeki dönemde nasıl bir tablo ortaya çıkacak."