Gündem Asus zenfone 5 ve özellikleri nelerdir?

Asus zenfone 5 ve özellikleri nelerdir?

28.04.2018 - 15:44 | Son Güncellenme:

Teknoloji çağında yaşıyoruz, bu çağda artık cebimizde taşıyabileceğimiz ve elimizin altında her işi yapabilecek konumda olan akıllı telefonların da önemi oldukça arttı. Kendimize uygun telefonu bulmak hayatı kolaylaştırmak açısından büyük öneme sahitirp. Asus Zenfone aradığınız telefon olabilir.

Asus zenfone 5 ve özellikleri nelerdir

Asus Zenfone 5 ve özellikleri

Haberin Devamı

Esasen bir bilgisayar markası olan Asus, telefon piyasasına gireli henüz birkaç yıl olsa da bu piyasada büyük bir büyüme gösterdi ve kısa sürede üst sıralara tırmandı. Asus Zenfone 5 tasarım olarak çentikli bir yapıya sahiptir. Asus, MWC 18' de tanıtımını yaptığı Asus Zenfone 5 için Türkiye’den ön sipariş almaya başladı.

Asus Zenfone 5’in yenilenen kamerası

Asus zenfone 5' in iki arka kamerası var. 16 mega piksel ve 12 mega piksellik iki arka kamerası bulunan bu akıllı telefon, Sony'nin ileri segment ürünlerde kullanılan IMX363 görüntü sensoru teknolojisiyle tasarlanmış ve üretime sunulmuş. Aynı zamanda Asus Zenfone 5, f/1.8 diyafram açıklığı ve nesneleri algılayıp otomatik ayarlama yapabilen yapay merceği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Ayrıca telefon 8 mega piksellik de bir ön kameraya da sahiptir. Telefonun ön kamera performansı da son teknolojik gelişmelere göre tasarlanmıştır.

Haberin Devamı

Asus Zenfone 5 ekran özellikleri

Akıllı bir telefonun olmazsa olmazlarından birisi de kullanışlı bir ekrana sahip olmasıdır. Zenfone 5 ekran genişliği bakımından takipçilerini fazlasıyla tatmin etmektedir. Asus Zenfone 5' in ekranı 6,2 inç Süper IPS+ çentikli bir ekran olma özelliği taşımaktadır. Bu ekran 550 nit parlaklık oranıyla %96 NTSC P3 renk gamını destekleyerek sizlere eşsiz bir performans sunmaktadır.

Asus Zenfone 5 teknik özellikler

Asus, bu telefonda Snapdragon 636 yonga setini kullanmış, tabii ki bu telefonun teknik özellikleri sadece bununla da sınırlı değildir. Asus Zenfone 5; 6 GB LPDDR4X ram ile dikkat çekmektedir. 14 nm ile üretilen telefonun işlemcisi için “oldukça güçlü” yorumu yapılmaktadır. Android 8.0' lık son sürümü ile satışa sunulan telefonun 3300 mAh boyutunda bir bataryası bulunmaktadır. Ayrıca Asus Zenfone 5, 64 GB' lık bir hafızaya sahiptir.

Asus Zenfone 5, 2 renkli tasarım, uygun fiyat

Asus Zenfone 5 iki farklı renk seçeneğiyle piyasada satışa sunulmaktadır. Gece mavisi ve gümüş

renk seçenekleriyle bu telefonun renk alternatifi kısıtlı görünse de estetik olarak ihtiyaçlara cevap verecek cinste olduğunu söylemek yanlış olmaz. Asus, Zenfone’u diğer akıllı telefonların önüne geçiren bir diğer özellik ise uygun fiyatlı oluşudur. Zenfone aynı özelliklere sahip diğer ürünlere oranla daha uygun fiyat seçeneği ile piyasada yerini almış bulunmaktadır. Üreticinin ileriki zamanlarda cihazın fiyatını yükseltme olasılığı bulunsa da cihaz şimdilik ön siparişe özel 1694 TL' den satışa sunuldu.