Gündem ‘Atatürk taklidi’ne ADD’den soruşturma

‘Atatürk taklidi’ne ADD’den soruşturma

15.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Milas ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) düzenlediği Cumhuriyet Balosu’nda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e benzemeye çalışan ve mareşal üniformasıyla masaları teker teker gezen bir kişinin görüntüleri kamouyonda büyük tepkiye neden oldu. ADD Genel Merkezi, Milas Şubesi’ne soruşturma açtığını duyurdu..

‘Atatürk taklidi’ne ADD’den soruşturma

HABER MERKEZİ - 26 Ekim’de ADD’nin Milas şubesince düzenlenen etkinlikte, İsminin Nejdet Bardak olduğu öğrenilen kişinin masaları selamlaması karşılığında para kazandığı iddia edildi. ADD Genel Merkezi, Fethiyeli emekli öğretmen Necdet Bardak’ın mareşal kıyafetli Atatürk kılığında bir etkinliğe katılmasının ardından Milas ADD Şubesi yöneticilerine soruşturma açtı. Görüntüleri sosyal medyada dolaşıma giren etkinlikle ilgili ADD tarafındanyapılan açıklamada, “Kendisini değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e benzeterek mareşal üniformasıyla masaları dolaşıp selam veren şahsın yaptığı yakışıksız gösteri kamuoyunda, basında ve sosyal medyada olduğu gibi tarafımızdan da tepki ve üzüntüyle karşılanmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Benzerliği kullanıyorlar

Göksel Kaya: Aynı zamanda sinema ve tiyatro oyuncusu olan Kaya, Atatürk konulu birçok programa katıldı. CHP’nin grup toplantısına da katılan Kaya uzun zamandır ortalarda yoktu. Kaya’nın geçen yıl mide kanserinden öldüğü ortaya çıktı.

Serdar Görel: Atatürk’e benzerliğini 29 Ekim ve 10 Kasım’da gelire dönüştürdü. TikTok’tan yaptığı yayınlarda 2 milyona yakın bağış topladığı iddia edildi.

Necdet Bardak: Emekli öğretmen, özelikle mareşal üniformasıyla programlara katılıyor. Atatürk gibi selam veriyor ve masaları dolaşıyor. Şimdiye kadar hiçbir etkinlikten para almadığını söylüyor.

Ali Ayhan: Ud sanatçısı ve Devlet Konservatuarı’nda öğretim görevlisi. Atatürk benzerliği konusuyla televizyon programlarına çıktı ve ud çaldı.

Haberin Devamı

Mesut Yontan: Metroda çekilen bir fotoğrafıyla sosyal medyada gündem olmuştu.

Ayhan Ayber: Emekli bir devlet memuru. Atatürk’e benzerliğini fotoğraflarla ispat etmeye çalışıyordu.

Milliyet, Atatürk benzerliği ile rant sağlayan Nejdet Bardak’ı 12 Kasım tarihinde manşetine taşımıştı. Kamuoyunda tepki çeken olayı Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir de köşesinde yazmıştı.