Gündem Avcılar’da Kadın Sosyalleşme Evi

Avcılar’da Kadın Sosyalleşme Evi

03.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Avcılar’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında açılışı yapılan Yeşilkent Kadın Sosyalleşme Evi, kadınların her alanda güçlendirilmesi için eğitim ve atölyeler düzenlenecek, ayrıca şiddete maruz kalan kadınlara yönelik bilgilendirme ve yönlendirme hizmeti verilecek.

Avcılar’da Kadın Sosyalleşme Evi

Kadın Sosyalleşme Evi’nde eğitim faaliyetlerinden hobi kurslarına çeşitli etkinliklerin yanı sıra kadınların birlikte serbest vakit geçirebilecekleri, özel gün, doğum günü gibi etkinlikleri organize edebilecekleri bir ortam sağlanacak. Ayrıca şiddete maruz kalan ve herhangi bir talep ile gelen kadınlara bilgi verilecek ve gerekli yönlendirmeler sağlanacak. Merkezde çocukların sosyal ve bilişsel gelişimlerini arttıracak eğitim atölyeleri de düzenlenecek.

Haberin Devamı

Merkezin açılışında konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Kadın güçlendikçe, kadına yönelik şiddet de azalacak. Bu düşünceyle Avcılar’da dört yıl içerisinde açtığımız üçüncü merkezimiz burası oldu. Bu merkezimizin kadınların eşitlik, özgürlük hayalinin gerçekleşmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.