Gündem Baba öldü, 2 eş ve 12 çocuk ortada kaldı

Baba öldü, 2 eş ve 12 çocuk ortada kaldı

04.10.2008 - 13:14 | Son Güncellenme:

.

Baba öldü, 2 eş ve 12 çocuk ortada kaldı

ADANA’da çevre il ve ilçelerde kamyonetiyle seyyar satıcılık yaparken, 2006’da Konya’da ihtiyaç için durduğu benzin istasyonunda meydana gelen patlamada ölen 35 yaşındaki Mustafa Demir, geride 2 eşi ile 12 çocuk bıraktı.
Yeşilbağlar Mahallesi’nde 2 katlı evde oturan 31 yaşındaki Fatma Demir ile kuması 28 yaşındaki Fethiye Kayman, sosyal güvenceleri olmadığı için komşuları ve hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta durmaya çalıştıklarını söyledi. Semt pazarlarının dağılımı sırasında esnafın döktüğü çürük, ezik sebze ve meyveleri toplayarak eve getirip, yemek yaptıklarını anlatan Kayman ve Demir, çocuklardan 12 yaşındaki Zehra Demir’i ilköğretim okulu 3’üncü sınıfa giderken okuldan aldı. Hemşire olmak isterken, okuldan alınan Zehra’nın okul yerine tarlaya gidip, çalıştığını anlatan Fatma Demir, onun kazancıyla ihtiyaçlarının kısmen de olsa karşılandığını söyledi. Kumasıyla arasında sorun olmadığını, ancak, bazen çocuklar yüzünden tartıştıklarını, bu durumdan 12 kardeşin birbirlerine karşı öfke duymalarının tedirginliğini yaşadığını kaydeden Demir, “Sonuçta onlar aynı babanın evlatları. Sanırım birbirlerine düşman büyümezler” dedi.
Çocukların aralarında çıkan kavgaların kendilerini de rahatsız ettiği için bazen ‘Acaba ayrı mı yaşasak?’ diye düşündüklerini, ancak, daha sonra vazgeçtiklerini bildiren Fethiye Kayman, “Çocuklar birbirleriyle kavga ediyorlar. Onlara küçük oldukları için şimdi baş edebiliyoruz ama büyüdüklerinde ne olacak? Başlarında babalarının olmaması çok kötü. Bunun endişesini taşıyoruz” dedi.
Fatma Demir dünyaya getirdiği Ayşe (16), Casim (13), Zehra (12), Halil (8), Meryem (4) ve Mustafa (2) ile alt katta; kuması Fethiye Kayman da, Ahmet (9), Turgay (7), Mehmet (6), Abdullah (5), Kadir (3) ve Salih (2) adlı çocuklarla üst katta oturduklarını belirtti.

Haberin Devamı

KUMA OLDUGUNU 1 YIL SONRA ÖĞRENMİŞ

Vefat eden eşinin 3 çocuklu ve boşandığını söyleyerek kendisini kandırdığını öne süren Fethiye Demir, “Kuma geldiğimi bilmiyordum. Beni kandırdı. ‘Karımı boşarım 3 çocuğum var, onlara bakarsın’ dedi. Birlikte yaşarken, 1 yıl sonra ilk eşini de getirdi. Çok şaşırdım. Benim de bir bebeğim vardı. Çok tartışmalar yaşadık. Ayrılmak istedim, olmadı. İstesek de istemesek de iyi olacağız. Çocuklarımın sokaktaki çocuklar gibi olmamaları, okumalarını istiyorum” diye konuştu.
Kayman ve Demir, nüfusun fazla oluşu nedeniyle yiyeceklerin tasarruflu tüketimi, abur cubur yenilmemesi için buzdolabına kilit taktırdıklarını, bunu yapmadıkları takdirde bir haftalık yiyeceği çocukların 1-2 günde tükettiklerini söyledi.