Gündem Babalar Günü hangi gün kutlanacak? 2019 Babalar Günü tarihi

Babalar Günü hangi gün kutlanacak? 2019 Babalar Günü tarihi

09.06.2019 - 12:04 | Son Güncellenme:

Babalar Günü için beklenen gün kapıda. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de milyonlarca kişi bu mutlu günde babasını mutlu etmenin yollarını arayacak. Peki Babalar Günü hangi gün kutlanacak? İşte 2019 Babalar Günü tarihi...

Babalar Günü hangi gün kutlanacak 2019 Babalar Günü tarihi

Babalar Günü için geri sayım sürüyor. Haziran ayı içerisinde bir haftalık sürecin tamalanmasının ardından Babalar Günü tarihi için araştırmalar da arttı. Hayatımızda çok özel bir yere sahip olan babalarımızı bu özel gün içerisinde mutlu etmek boynumuzun borcu. Verilecek olan hediyelerden çok onlara verdiğimiz değer, saygı ve sevgi onların gözünde tüm hediyelerden daha önemli bir yere sahip. Peki Babalar Günü ne zaman kutlanacak?

Haberin Devamı

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü birçok ülkede haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanıyor. Babalar Günü bu yıl, 16 Haziran 2019 Pazar günü kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ KUTLAMASI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.