Gündem Bakan Güler Hakkari'de! Operasyonlara ilişkin talimatlar verdi

Bakan Güler Hakkari'de! Operasyonlara ilişkin talimatlar verdi

25.12.2023 - 18:36 | Son Güncellenme:

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları ile birlikte Hakkari'ye gitti. Güler, Pençe-Kilit Operasyon bölgesindeki son durumla ilgili bilgi aldı ve operasyona ilişkin talimatlar verdi.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Hakkâri’ye gitti. Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı’na inen Bakan Yaşar Güler, buradan helikopter ile Hakkâri’deki Dağ ve Komando Tugay Komutanlığına geçti. Pençe-Kilit Operasyon bölgesindeki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Yaşar Güler, operasyonlara ilişkin talimatlar verdi.

Haberin Devamı
1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

Pençe-Kilit şehitleri, Hakkari'deki törenin ardından memleketlerine uğurlandı

Pençe- Kilit bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 askerin cenazeleri, Hakkari'de Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in de katıldığı törenle memleketlerine uğurlandı.

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit harekat bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada, Piyade Teğmen Ramazan Günay (24), Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın (22) şehit oldu. Şehitler için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Bakan Güler Hakkaride Operasyonlara ilişkin talimatlar verdi

Törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, vali yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Adalet Komisyonu Başkanı Birtan Şeker, AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, kurum amirleri, polis ve asker katıldı.

Haberin Devamı

Şehitlerin cenazelerinin tören alanına getirilmesinin ardından öz geçmişleri okundu. Yapılan duaların ardından Piyade Teğmen Ramazan Günay; İzmir'e, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan; Denizli'nin Tavas ilçesine, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı; Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesine, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca Tokat'ın Almus ilçesine, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu; Sinop'un Boyabat ilçesine ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın cenazesi Malatya'ya gönderilmek üzere helikopterle Yüksekova Selehattin Eyübbi Havaalanına gönderildi. Şehitler buradan da memleketlerine uğurlanacak.

Bakan Güler Hakkaride Operasyonlara ilişkin talimatlar verdi

ŞEHİT ONBAŞI YAZICI'NIN NAAŞI GÜMÜŞHANE'YE UĞURLANDI

Pençe- Kilit bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 askerden Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın (31) naaşı, Hakkari'den askeri uçakla saat 20.00 sıralarında Trabzon Havalimanı'na getirildi. Havalimanında düzenlenen karşılama törenine; şehidin 4 aylık hamile olan eşi Seda Yazıcı, şehidin annesi Miyase Yazıcı, kardeşleri ve ailesinin yanı sıra Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ataman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem ile askerler katıldı. Askerler tarafından uçaktan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlarda taşındı. Bu sırada şehidin eşi ve acılı aile fertleri gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, konulduğu cenaze aracıyla memleketi Gümüşhane’ye uğurlandı.

Haberin Devamı

Babası Salih Yazıcı'yı 2005 yılında kaybeden, 11 kardeş olup, 4 ay önce Seda Yazıcı ile evlendiği öğrenilen şehit Onbaşı İsmail Yazıcı, yarın memleketi Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Bakan Güler Hakkaride Operasyonlara ilişkin talimatlar verdi

ŞEHİT TAŞKIN'IN CENAZESİ MALATYA'YA GETİRİLDİ

Hakkari'den askeri uçakla Malatya'daki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığına getirilen Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri uçakla memleketi Malatya'ya getirildi. Şehit Taşkın'ın cenazesi, babası Engin ile annesi Ümmühan, kardeşleri ve yakınları, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök ile askeri ve mülki erkan tarafından karşılandı.

Haberin Devamı

Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'na götürülen Taşkın'ın cenazesi yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

4 kardeşin en küçüğü olan Taşkın'ın annesi ve babasının 4 gün önce umreye gittiği ve çocuklarının şehadet haberi üzerine döndükleri öğrenildi. Geçen yıl göreve başlayan şehit Taşkın'ın bir kardeşinin de Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli olduğu öğrenildi.

Bakan Güler Hakkaride Operasyonlara ilişkin talimatlar verdi

ŞEHİT KARACA’NIN NAAŞI TOKAT'A GETİRİLDİ

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın (23) cenazesi, Hakkari'de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Tokat'a getirildi. Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyünde yaşayan Ahmet ve Zahide Karaca çiftinin 7 çocuğundan 4'üncüsü ve bekar olan Karaca’nın cenazesini Tokat Havalimanı'nda ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Numan Hatipoğlu, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 48’inci Piyade Alay Komutanı Albay Salih Çetintürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sabri Küyük, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve kurum amirleri karşıladı. Şehidin cenazesinin uçaktan indirildiği sırada ailesi ve yakınları gözyaşı döktü. Anne Zahide Karaca oğlunun tabutuna sarılarak 'Yavrum ben seni böyle mi karşılayacaktım? deyip, gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Şehidin naaşı, Tokat Havalimanı'ndan alınarak, karayolu ile Almus Devlet Hastanesi'nin morguna konuldu. Şehit Karaca, yarın ilçeye bağlı Ormandibi köyünde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Bakan Güler Hakkaride Operasyonlara ilişkin talimatlar verdi

Bakan Güler Hakkaride Operasyonlara ilişkin talimatlar verdi

ŞEHİT TEĞMEN GÜNAY'IN NAAŞI AFYONKARAHİSAR'DA

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Teğmen Ramazan Günay'ın naaşı, Afyonkarahisar'a getirildi. Hakkari'den askeri uçakla Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na getirilen Günay'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşlarının omzunda uçaktan indirildi.

Ambulansa konulan şehit Günay'ın naaşı; yakınları, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Jandarma Komutanı Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından karşılandı.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin morguna götürülen Günay'ın naaşı, Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesi Çalışlar Mahallesi'nde bugün öğle vakti düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Bakan Güler Hakkaride Operasyonlara ilişkin talimatlar verdi

ŞEHİT PİYADE SÖZLEŞMELİ ER ÇAĞATAY ERENOĞLU’NUN CENAZESİ MEMLEKETİ SİNOP'TA

Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi'nde cuma günü bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve sonrasında sağlanan temasta şehit düşen 6 askerden biri olan Sinop’un Boyabat ilçesinin Yeşilyurt-Sarıağaççayırı Köyü'ne kayıtlı, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu’nun cenazesi memleketi Sinop’a getirildi.

Askeri uçakla Sinop Havalimanına getirilen şehidin cenazesi şehidin yakınları, protokol ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Karşılama töreninin ardından şehidin cenazesi Boyabat Devlet Hastanesi nakledilmek üzere yola çıktı. Şehit için bugün 11.00’de Boyabat Hükümet Konağı Meydanı'nda tören ve cenaze namazı düzenlenecek. Şehidin cenazesi vasiyeti üzerine kayıtlı olduğu Yeşilyurt-Sarıağaççayırı Köyü mezarlığına defnedilecek.

Karşılama törenine şehidin babası Tuncay Erenoğlu, annesi Sabire Erenoğlu, kardeşleri Mehmet Çağrı Erenoğlu, Hüseyin Erenoğlu, eşi Zeynep Erenoğlu, kızları Cemre Nare Erenoğlu ve Elif Gökçe Erenoğlu ve akrabalarının yanı sıra Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Alâ, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Şakir Taşdemir, Vali Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Güler Hakkaride Operasyonlara ilişkin talimatlar verdi

Bakan Güler Hakkaride Operasyonlara ilişkin talimatlar verdi

DENİZLİLİ ŞEHİDİN NAAŞI MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı sonucu Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan (32) şehit düşmüştü. Şehidin naaşı, askeri uçakla memleketi Denizli’ye getirildi. Şehit, Çardak Havalimanı'nda Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 11'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Turgut Çalışkanlar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çardak Kaymakamı Levent Küçük, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hıdır Ayçiçek, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, siyasi parti ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yakınları, askeri ve mülki erkan tarafından karşılandı. Tören mangası tarafından uçaktan alınan şehidin naaşı tören alanına getirildi. Önce Kuran-ı Kerim ardından okunan dualar sonrası şehidin cenazesi tören mangası tarafından cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı. Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın cenazesi, yarın Tavas ilçesinde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

Öte yandan, şehidin cenazesinin araca yükleneceği sırada eşi Çilem Serinkan’ın isteği yürekleri dağladı. Şehit eşi Çilem Serinkan, eşini görmek istediğini söyledi. Ayrıca şehidin Türk bayrağı ve isminin yazılı olduğu valizlerle taşınan eşyaları dikkatlerden kaçmadı.

Bakan Güler Hakkaride Operasyonlara ilişkin talimatlar verdi