Gündem Bakan Koca paylaştı! Aşıyla ilgili son dakika gelişmesi

Bakan Koca paylaştı! Aşıyla ilgili son dakika gelişmesi

19.06.2021 - 00:54 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; Türkiye'de aşılama son hızla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan aşı miktarını açıkladı.

Bakan Koca paylaştı Aşıyla ilgili son dakika gelişmesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 ile mücadele kapsamında son 24 saatte 1 milyon 538 bin 144 doz aşı yapıldığını bildirdi. Bakan Koca, Twitter'daki paylaşımında, "Saat 00.00'a kadar yapılan aşı sayısı 1 milyon 538 bin 144 doz. Aşı ekibimiz 24 saat boyunca yine en çok şu kelimeyi kullandı, 'sıradaki.' Az kelimeyle bu kadar çok şey daha iyi anlatılabilir mi?" ifadelerini kullandı.
 1,5 MİLYONCU DOZ AŞI

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Koca paylaşımında, "1,5 milyonuncu doz kadrosu. Aşı yaptıran: TAHİR ASLAN. Aşıyı yapan sağlık çalışanı: ALİCAN KIŞ. Aşıdan sorumlu hekim: HİLAL KÜNKÜL. Yer: Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi. Saat: 22.15. Bu hızla Covid-19 yenilmeye mahkûm." ifadelerini kullandı.

'EN ÇOK AŞIYI MERYEM HEMŞİRE YAPTI'

Koca, Mersin'de yapılan aşıların 323 dozunu Hemşire Meryem Mavi'nin yaptığını açıkladı. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Mersin'de bugün en çok aşıyı hemşire Meryem Mavi yaptı. 323 aşı yapan hemşire arkadaşımız Mersin Şehir Hastanesi'nde görevli. Meryem Hanım ve doktor olan eşi salgının zor günlerinde Covid-19'a yakalanmışlardı" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Koca paylaştı Aşıyla ilgili son dakika gelişmesi

'40 MİLYONUNCU AŞIYI O YAPTI'

Koca, Twitter adresinden, 40 milyonuncu aşıyı yapan sağlık personelinin fotoğrafını paylaştı. Bakan Koca, "Yer: İstanbul Bayrampaşa Devlet Hastanesi. Saat 15.45. Dr. Gülşah Hanım çok mutlu. 40 milyonuncu aşıyı o yaptı. Yani, yapmıştı. Çünkü şu an 40 milyon 300 bini aştık." açıklamasında bulundu.

Bakan Koca paylaştı Aşıyla ilgili son dakika gelişmesi