Gündem Bakan Yılmaz mezuniyet coşkusuna katıldı

Bakan Yılmaz mezuniyet coşkusuna katıldı

30.05.2017 - 18:35 | Son Güncellenme:

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin 2016-2017 akademik yılı Dragos Kampüsü’nde gerçekleştirilen törenle sona erdi. Bakan Yılmaz mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi.

Bakan Yılmaz mezuniyet coşkusuna katıldı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 26. Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Bilim ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Okumuş ve İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın katıldığı törende toplam 692 öğrenci mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Haberin Devamı

2010-2011 akademik yılında öğrencilerle buluşan İstanbul Şehir Üniversitesi, 4. dönem mezunlarını verdi. Dragos Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, “Bunun için mutlaka kendinize aşkın hedefler belirlemeli ve bu hedeflere ulaşmak için çalışmalısınız. Ancak bütün gücünüzle çalışırken, hiç bir surette ideallerinizi ve ahlakınızı konjonktürel şartlara mahkum etmeden yaşayın. İstanbul Şehir Üniversitesi olarak özgür iradenin, hür düşüncenin ve farklılıkların bir zenginlik olduğunun algılanmasının kurumsallaştığı bir üniversite olmak amacıyla faaliyet gösteriyoruz. Sadece eğitim ve öğretim yapan bir üniversite değil, bilgi ve hikmetin merkezi olma amacımıza hizmet ediyoruz. Bizlere bunu başarabilecek gücü ve potansiyeli sunan mezun öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretim üyelerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Çelikcan: “Kapımız mezunlarımıza sonuna kadar açık kalacak”

Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında 5000’e ulaşan bir öğrenci kitlesine sahip olduklarını ifade eden İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan, “İstanbul Şehir Üniversitesi olarak, üniversitemizin kurucusu olan Bilim ve Sanat Vakfı’nın güvencesiyle büyümeye devam ediyoruz. 10 yıl önce ülkemiz yükseköğretim hayatına yeni bir ses, yeni bir nefes getirme amacıyla kurulan üniversitemizin Dragos Kampüsüne taşınmasının heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeşil ile mavinin buluştuğu üniversitemizin yeni kampüsü, çeşitlenerek artan akademik ve sosyal ihtiyaçları en iyi şekilde karşılayacak güçlü bir altyapıya sahip olacak.” Dedi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi’nden birincilikle mezun olanlara ödülleri verildi. Tören, 692 mezunun keplerini havaya atmasıyla sona erdi.
Zimbabwe’de doğdu fakülte birincisi oldu

Zimbabwe’de doğup zor şartlarda büyüyen ve İstanbul Şehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ni birincilikle tamamlayan Jareth Conley Moyo ise, “ Zimbabwe’de elektrik ve temiz suyu olmayan bir bölgede, medeniyetten uzak orman koşullarında yaşıyorduk. Üniversitem yalnızca eğitim değil; yiyecek, konaklama, sağlık gibi temel yaşam ihtiyaçlarımı da karşılayan koruyucu bir varlık oldu. Ben de akademik ve sosyal açıdan arkadaşlarıma yetişebilmek için iki kat daha fazla çalıştım.” dedi.

Haberin Devamı