Gündem Barselona’da gezilecek yerler nerelerdir?

Barselona’da gezilecek yerler nerelerdir?

29.04.2018 - 12:37 | Son Güncellenme:

Barselona pek çok etkenin bir araya gelerek büyülü bir yer oluşturduğu bir şehirdir. En önemli özelliği ünlü mimar Gaudi’nin eserlerini yaşatıyor olmasıdır. Bu kentin dokusunu oluşturan en önemli özelliklerden biri kentte pek çok tarihi yapının da bulunmasıdır.

Barselona’da gezilecek yerler nerelerdir

Barselona’nın önemi

Haberin Devamı

Barselona aşkın, futbolun ve mimarinin şehridir. Franco’nun Madrid’inden sonra İspanya’nın en büyük ikinci kenti, özerk Katalan bölgesininse en büyük kentidir. 21. yüzyılın Barselona’sında Gaudi'nin izleri ilk günkü gibi korunuyor; ünlü mimarın kaleminden çıkmış birçok yapı şehrin temel taşlarını oluşturuyor. Gaudi'nin bitmeyen bazilikası La Sagrada Familia yılda ortalama iki milyon turist ağırlıyor.

Barselona’nın mimari ve tarihi özellikleri

Gaudi’nin yapımı için çok çaba gösterdiği bazilika kent için büyük öneme sahiptir. Ünlü mimarın ölmeden önce burada yatıp kalktığı bilinirken, Sagrada Familia hâlâ Barselona halkının bağışlarıyla ayakta duruyor. Şu an 600 civarında insanın inşaatında çalıştığı bilinen bazilikada inşaatın 2026 yılında biteceği tahmin ediliyor. Tarih kokan şehrin Kral Meydanı’nda harika bir de şehir tarihi müzesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Barselona’da görmeniz gereken yerler

Karşı karşıya dikilmiş belediye binası ve Katalan Parlamentosu da gezip görülebilecek nitelikte yapılardandır. Barselona demişken futbolun katedrallerinden olan Nou Camp'ı da görmezden gelemezdik elbette, bu tarihi kente hayat veren şeylerden biri de kentin büyüleyici futbol takımıdır. La Masia gibi bir futbol çiftliğinden çıkan çocuklar dünya futbolunda büyük etki uyandırıyor. Hatta La Masia'nın çocuklarını izlemek için dünyanın her yerinden bir sürü insan Barselona'ya akın ediyor. Barselona La Masia'dan La Sagrada Familia' ya kadar tarih, tutku ve aşk kokuyor.

Barselona’da yemek

Barselona’ya gelmişken Tapas yemeden gitmek olmaz tabii ki, şehrin çevresinde kurulmuş bir sürü restoran görüntüsüyle sizi içeri davet ediyor.

Barselona ve futbol

Barselona’da futbol diğer şehirlere oranla farklı ve önemli bir konumdadır. Buradaki futbol takımları eski zamanlarda siyasi olarak kendini ifade etmek isteyen ve bunun için mücadele veren toplulukların etkisi ile ortaya çıktığından futbol Barselona’da daha farklı bir öneme sahiptir. Bu hak arama mücadelesi futbol takımlarına farklı bir değer katmakla birlikte büyük başarılar da sağlamıştır. Bugün dünyanın en başarılı futbol takımları ve oyuncuları burada yer almaktadır.

Haberin Devamı

Barselona tarihi ve kültürü önemi bakımından gezip görülmesi gereken yerler arasındadır. Gerek şehrin mimari yapısı gerekse taşıdığı kültürel izler bakımından önemli ve değerli bir kenttir.