Gündem Barzani: Baskılarına diz çökmeyiz

Barzani: Baskılarına diz çökmeyiz

28.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak’ta 30 Nisan’da yapılacak parlamento seçimleri öncesi Kuzey Irak renkli görüntülere sahne oldu. Şırnak sınırında bulunan Zaho’da miting yapan Irak Kürdistan Bölgesel Hükümet Başbakanı Neçirvan Barzani, merkezi yönetime, “Önünüzde diz çökmeyiz“ diye meydan okudu.

Barzani: Baskılarına diz çökmeyiz


Erbil merkezli Rudaw gazetesinin haberine göre Barzani, Zaho’da KDP’nin mitingine ünlü sanatçılar İbrahim Tatlıses ve Şıvan Perwer’le birlikte çıktı. Aynı zamanda KDP Başkan Yardımcısı olan Neçirvan Barzani konuşmasında, Erbil-Bağdat arasındaki sorunlara dikkat çekerek, merkezi yönetime meydan okudu. Barzani, “Onlar bu çabalarla Kürt halkını esir alabileceklerini düşünüyorlar. Biz de buradan diyoruz ki, bu bir hayaldir. Merkezi yönetimin tüm baskıcı uygulamalarına karşı Kürdistan halkı tek vücuttur. Bağdat’ın baskıları karşısında hiçbir zaman diz çökmeyiz. Hakkımız olan bütçenin bize karşı bir koz olarak kullanılmasını kabul edemeyiz. Biz çabalayıp bütçemizi alacağız. Geliştireceğimiz yeni sistemle kimse bütçemizi kesemeyecek” dedi.
Neçirvan Barzani konuşmasında, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında açılış hazırlığı süren 5 sınır kapısına da vurgu yaparak, “Kürdistan bölgesi ve Türkiye arasında ticari ilişkiler önemüzdeki dönemde artarak sürecek. Bu durum aynı zamanda ekonomik gelişme ve refahı da sağlayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tatlıses de vardı

Barzani’nin konuşmasından sonra Tatlıses ve Perwer sahne aldı. Konuşmasına, “Allah Kürdistan’ın başından Mesud Barzani’yi eksik etmesin” diye başlayan Tatlıses, şöyle devam etti: “Ben anneme sordum, ‘Anne ben nerenin halkındanım?’ dedim, ‘Sen Urfalısın. Fakat bir defa biz gidip bir gece Zaho’da kaldık. Ben de “Yani o gece mi babamla iş yaptın?” dedim, o da “evet” dedi. Yani ne olmuşsa o gece olmuş. Benim bir yarım da Zaholudur.”