Gündem Başakşehir Hastanesi nerede? Çam ve Sakura Şehir Hastanesi nerede?

Başakşehir Hastanesi nerede? Çam ve Sakura Şehir Hastanesi nerede?

21.05.2020 - 13:31 | Son Güncellenme:

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bugün açılıyor. Açılış töreni ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve telekonferansla Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin katılımıyla gerçekleşecek. Hastanenin nerede olduğu ise merak ediliyor. Peki Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi nerede?

Başakşehir Hastanesi nerede Çam ve Sakura Şehir Hastanesi nerede

Başakşehir Şehir Hastanesi nerede? sorusunun cevabı merak ediliyor. Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin bugün açılış töreni gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende açıklamalar yapıyor. Peki Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi nerede?

Haberin Devamı

ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ NEREDE?

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bulunuyor.

BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA HASTANESİ HAKKINDA BİLGİLER

789 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu ve 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip hastane, 2 bin 68 sismik izolatör ile depreme dayanaklı olarak inşa edildi.

3 heliportu bulunan, 10 bloktan oluşan hastane, 456'sı yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip.

Özellikle yoğun bakım ihtiyacının olduğu bir dönemde önemli bir işlev üstlenecek hastanede, 30 bin metrekare kapalı alan içinde erişkin, çocuk, travma ve kadın doğum olmak üzere 4 ayrı acil servis bulunuyor.

Hastanede, günlük asgari 7 bin hastaya hizmet verecek düzeyde tanı ve tedavi üniteleri olan acil servislerde, negatif basınçlı odaların da bulunduğu ve gerektiğinde acil yoğun bakım şartlarının sağlanabileceği 226 gözlem alanı yer alıyor.

Haberin Devamı

725 poliklinik odası, 3'ü hibrit toplam 90 ameliyathanesi ile hastane, günlük 35 bin ayaktan hasta alabilecek ve 500 özellikli ameliyat yapılabilecek kapasiteye sahip.

Çocuk ve erişkinler için toplam 107 branşta hizmet verecek hastanede, en gelişmiş tıbbi cihazlar ve donanım ile ileri düzeyde tanı ve tedavi imkanları sunuluyor.

Ameliyat sırasında hastaya anestezi halindeyken ışın tedavisi uygulanabilen "Xoft Intraoperatif Radyoterapi" (IORT) sistemi de ilk defa bu hastanede kullanılacak.

Öte yandan, "Enerji ve Çevre Dostu" tasarımlarla inşa edilen hastanede, 654 kişilik 2 konferans salonu da bulunuyor.