Gündem Başvuru biter bitmez sorulmaya başlandı: KPSS 2 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Başvuru biter bitmez sorulmaya başlandı: KPSS 2 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

17.12.2019 - 12:17 | Son Güncellenme:

Her yıl binlerce kişi devlet memuru olma hayali ile KPSS sınavına giriyor. KPSS'ye her sene yoğun bir başvuru yapılırken güzel sonuç alan adaylar belirli zamanlarda açılan kontenjanlara tercih başvurusu yapıyor. Son olarak KPSS-2019/2 tercihleri alındı. Başvuru yapanların aklında ise şu an tek bir soru var: KPSS 2 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Başvuru biter bitmez sorulmaya başlandı: KPSS 2 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

 

ÖSYM 26 Kasım'da bir duyuru yayımlayarak "Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır." diye belirtti. Kurum başvuru tarihlerini ise 3-12 Aralık olarak belirledi. 3 Aralık günü geldiğinde büyük bir yoğunluk başlarken 12 Aralık 23.59'da tercihler sona erdi. Binlerce kişiyi şimdi büyük bir heyecan sararken sonuç sabırsızlığı sürüyor. Peki, KPSS 2 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

KPSS-2019/2 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS-2019/2 tercih sonuçları hakkında ÖSYM'den geçilen bir duyuru yok. Geçen sene KPSS-2019/2 tercih sonuçları başvuruların bitişinin ardından 8 gün içinde açıklanmıştı. Bu sene sonuçların 20 Aralık'ta açıklanması bekleniyor. 

 

Yazarlar