Gündem Batman'da HÜDA PAR'lı aday ile maç izleyen DEM Partili Mehdi Öztüzün hakkında karar

Batman'da HÜDA PAR'lı aday ile maç izleyen DEM Partili Mehdi Öztüzün hakkında karar

12.03.2024 - 22:46 | Son Güncellenme:

Batman'da, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman Belediye başkan adayı Serkan Ramanlı ile TPAO Batman Petrolspor’un karşılaşmasını birlikte izleyen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM) Batman Belediye eş başkan adayı Mehdi Öztüzün, partisinden ihraç edildi.

Batmanda HÜDA PARlı aday ile maç izleyen DEM Partili Mehdi Öztüzün hakkında karar

Batman Şehir Stadyumu’nda 25 Şubat Pazar günü oynanan TPAO Batman Petrolspor- Anadolu Üniversitesi maçını taraftarlar arasında izleyen HÜDA PAR Batman Belediye başkan adayı Serkan Ramanlı ile DEM Parti Batman Belediye eş başkan adayı Mehdi Öztüzün’ün yan yana durduğu fotoğraf, sosyal medyada paylaşıldı. İki adayın yan yana bulunduğu fotoğraf üzerine DEM Parti Batman İl Teşkilatı tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, inceleme başlatıldığı duyuruldu.

Haberin Devamı

'SIKINTI VAR MI?'

HÜDA PAR adayı Serkan Ramanlı da sosyal medya hesabından partisinin il teşkilatını etiketleyerek, DEM Parti adayı Öztüzün ve diğer adaylarla çekilmiş fotoğraflarını paylaşıp, 'sıkıntı var mı?' diye yazdı.

'MUHATAP BULAMIYORUM'

Hakkında partisi tarafından inceleme başlatılan Öztüzün de sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, konuyla ilgili muhatap bulamadığını açıkladı. Öztüzün, açıklamasında, "İl eş başkanlarının haberi var maça gideceğimden. Maçtan bir gün önce Eş başkan adayımız Gülistan Sönük, kendisinin de maça gelmek istediğini söylemesi üzerine, 'Tamam' dedim, ‘Ben gençlerle konuşurum, ayarlarız’ dedim. Gençlerle konuştum. ‘O gelmezse ben de gelmem’ dedim. Biz beraber orada bir birlik fotoğrafı vereceğiz düşüncesindeydik. Gençler de ikna oldu. Saat 7 buçukta arkadaşımızı aradım. Telefonuma cevap vermedi. Hala da geri dönmüş değil. Sonra bizim Bağlar Mahallesi’ndeki gençlerle beraber, kalabalık bir şekilde stadyuma giriş yaptık. Taraftarın büyük ilgisiyle karşılaştık ve ‘Halkın başkanı halkın içinde’ sloganı, tezahüratı yaptılar. O ara Serkan Ramanlı protokol tribününde oturuyordu. Biz maç izlemeye devam ettik tezahüratlar eşliğinde. Maçımızı izledik. Maça konsantre olduk. Sonradan Serkan Ramanlı geldi yanımıza ve böyle de maçı izlerken öyle bir fotoğraf çekti. Daha sonra benimle görüşmeden paylaşım yapılıyor. Benden, benim il yönetimim, yetkililer benden olayın nasıl olduğu ile ilgili herhangi bir açıklama dahi almadan, sormadan açıklama yapıyor. Ben o paylaşımı X’te gördüm. İl başkanı veya il yönetimi bana öyle bir şey bildirmedi. Ben bu partinin adayıyım. Kendi siyasi partim, benimle konuşmadan X’te beni hedef gösteren bir yazı yayınladı. Sonrasında görüştük. Efendim işte ‘Bunu düzeltiriz’ dediler, bekledim bugüne kadar da herhangi bir açıklama yok. Arkadaşların haklı eleştirileri var. Yani bu olay sosyal medya üzerinde tartışılmamalı fakat bu konuda muhatap bulamıyoruz. İl başkanlığı herhangi bir düzeltme, yeni bir açıklama yapılmadığından mecburen çok iç tartışmaları burada tartışma ihtiyacı duyduk. Halkımızı bilgilendirme ihtiyacı hissettiğimizden dolayı sosyal medyayı kullanmak zorunda kaldım" dedi.

Haberin Devamı

'ÖZTÜZÜN'ÜN BELEDİYE EŞ BAŞKAN ADAYIMIZ OLMADIĞINI DUYURUYORUZ'

Haberin Devamı

DEM Parti İl Teşkilatı tarafından yapılan basın açıklamasında ise Öztüzün’ün parti ile ilişkisinin kalmadığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Halkımız ve partimiz açısından önemli bir seçim sürecinin içindeyiz. Partimiz bu sürece hazırlanırken 31 Mart yerel seçimlerinde belediye eş başkan adaylarımızın halk oylamasıyla seçileceğini kamuoyuna açıklamış ve adaylarımız büyük bir şeffaflıkla halk tarafından belirlenmiştir. Tüm aday adayları eş başkanlık ilkesini kabul ettiklerini beyan etmiştir. Bize başvuran tüm aday adaylarımız, eş başkanlık için başvurmuştur. Halk oylamamız büyük bir başarıyla sonuçlandıktan sonra Batman Belediye eş başkan adayı olarak seçilen Mehdi Öztüzün, beyanının aksine bir tutumun içine girmiştir. İl örgütümüz ve merkezi komisyonlarımızın tüm çözüm çabalarına rağmen bizim açımızdan kadın iradesinin yok sayılması ve eş başkanlık ilkemizin reddi anlamına gelen ‘Belediye Başkanı’ olma tutumunda ısrar etmiştir. Kurulduğu günden itibaren resmi ideoloji ve karanlık güçlerin tetikçiliğini yapan, binlerce yurtseverimizin kanında eli olan, Kürt halkına yönelik topyekûn saldırı içerisinde olan karanlık yapıların Batman halkına, partimize ve değerlerimize yönelik özel ve psikolojik saldırılara zemin sunmuştur. Parti örgütlerimiz ve yurtsever Batman halkı, faşizmin Kürt halkına karşı yürüttüğü topyekûn savaş konsepti kapsamında kayyım politikaları, sahte seçmen, baskı ve rehin alma politikalarına karşı zor şartlarda seçim çalışması yürütürken Mehdi Öztüzün kişisel ikbalini öncelemiş, çoğunlukla seçim çalışmalarına katılmaktan imtina etmiştir. Partimizin sorunları parti mekanizmalarında çözme çabalarına karşı Öztüzün, sanal medya üzerinden kültürümüze ve parti disiplinine aykırı tutum ve pratiğinde ısrar etmiş; adeta partimize, değerlerimize karşı bir karalama kampanyası başlatmıştır. Kürt halkının büyük bedellerle şekillendirdiği yurtseverlik değerleri ve kazanımlarına aykırı tutum ve özellikle kadın özgürlük mücadelesinin yarattığı değerlere saldırı asla kabul edilmeyecektir. Batman halkı da büyük emek ile yarattığı bu büyük değerlere uymayan hiç kimse ile yürümeyecek ve bu değerlere saldıranlara karşı da gerekli tutumu gösterecektir. Gelinen aşamada partimize, yurtseverlik kültürümüze ve kadın iradesine karşı tutumu nedeniyle Mehdi Öztüzün ile partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı ve ilişkisi kalmamıştır. Öztüzün’ün belediye eş başkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz."