Gündem Baykar'ın hikayesi... Babacan'ın sözleri sonrası paylaştı: Ülkemizin yarınlarını inşa ediyoruz

Baykar'ın hikayesi... Babacan'ın sözleri sonrası paylaştı: Ülkemizin yarınlarını inşa ediyoruz

19.01.2023 - 14:43 | Son Güncellenme:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın İHA ve SİHA'larla ilgili sözleri gündemdeki yerini korurken, Selçuk Bayraktar'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Baykarın hikayesi... Babacanın sözleri sonrası paylaştı: Ülkemizin yarınlarını inşa ediyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın İHA ve SİHA'larla ilgili yaptığı açıklamalar tartışılmaya devam ediyor. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'dan Babacan'ın sözleri gündemdeki yerini korurken dikkat çeken bir paylaşım daha geldi.

Haberin Devamı

Selçuk Bayraktar, geçtiğimiz günlerde katıldığı programda Türkiye'ye neden geri döndüğü yönündeki soruya verdiği yanıtı sosyal medya hesabından paylaştı.

Selçuk Bayraktar, katıldığı programda, kendisine yöneltilen, "Siz çok iyi okullarda okumuşsunuz, sonra yurtdışında da çok iyi okullarda okumuşsunuz.. Sonra Türkiye'ye geri gelmişsiniz. Sizin babanız Özdemir Bey olmasaydı, Baykar sizin olmasaydı, bu hikaye böyle olmasaydı, Türkiye geri döner miydiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

İŞİN MANEVİ TARAFI VAR

Biz ekibimizi maddiyatla, mühendislik güdüleriyle motive etmiyoruz. Biz birlikte ülkemizin yarınlarını inşa ediyoruz. Bizim kendi ülkemiz için bunları geliştirmemiz kadar ulvi bir şey yok. Maddiyat olabilir, kendinizi en iyi mühendis olarak tatmin edebilirsiniz evet ama işin bir daha manevi tarafı var. Ülkemize olan vazifemiz yok mu? Elbette kendi ülkem için yapacağım. Ülkemizin üstüne üstlük bu kadar başı dertte iken...

Haberin Devamı

ÜLKEMİZİN YARINLARINI İNŞA EDİYORUZ

Açıkçası ben ekip arkadaşlarım için de aynı şeyi söyleyebilirim. Bu eki öyle parayla, maddiyatla, mühendislik güdüleriyle motive edemezsiniz. Biz ülkemizin yarınlarını inşa ediyoruz. Milletimizin faydasına bu işi yapıyoruz diyerek motive edebilirsiniz. İnsanlar da bu inançla motive olup Baykar'da sabahlara kadar çalışıyor. Yurt dışında çalışan firmalarda da çok daha fazla maaş veren firmalarda kendilerine yer bulabilirler. Ama mesela böyle bir şey görmüyoruz. Oraya giderse manevi motivasyonunu kaybedecek.

YAPTIĞINIZ İŞE BİR ANLAM KATMANIZ GEREKİYOR

İnsanları böyle maddi havuçlarla motive etmeye kalkarsanız işiniz çok zor. Çok başarılı sonuç almanız mümkün değil. Başkası daha fazla havuç verdiği zaman hemen oraya kaçar. O maddi havuçların hiçbirisi de istediğiniz sonuçları vermez. Baykar'ın hikayesinde de biraz bu var. Benim Türkiye'ye dönme hikayesinde de aslında bu anlamın tamamlanması var. Yani çok önemli yerlerde, dünyanın en iyi okullarında okuyor olabilirsiniz ama yaptığınız işe bir anlam katmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI YANIT

BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, yerli üretim İHA ve SİHA'larla ilgili sözleri tartışılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a fotoğraflarla yanıt vermişti.

Baykarın hikayesi... Babacanın sözleri sonrası paylaştı: Ülkemizin yarınlarını inşa ediyoruz

"ONA SADECE AZİZ MİLLETİMİZİN EVLATLARI DOKUNABİLİR"

Sosyal medya hesabından TEKNOFEST fotoğraflarını paylaşan Selçuk Bayraktar, "Ona sadece aziz milletimizin evlatları, mazlumun yedi iklim dört bucaktaki dostları dokunabilir..." demişti.

ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ

Partisinin grup toplantısında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali Babacan'ın İHA/SİHA sözlerine sert tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geçtiğimiz günlerde İHA ve SİHA'lar ile ilgili bir açıklama yapmış, bu açıklamar ise tepki toplamıştı. AK Parti Grup Toplantısı'nda gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baykar'ın nezdinde tüm şirketlerin hedef alındığını söyleyerek Babacan'a sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Bir ülkenin ordusuna ve savunma sanayiine ancak bunları kendine tehdit olarak görenler saldırır. Mesela Yunanistan’ın bu konudaki feveranlarını yersiz bulmakla birlikte anlayabiliyoruz. Anlamakta zorlandığımız ve üzüldüğümüz husus, bu ülkenin bir parti liderinin, parti mensuplarının ordumuza ve savunma sanayimize karşı sergilediği hazımsızlıktır. İşte bu habis zihniyetin son hedefi, geliştirdiği İHA’larla ülkemizin savunmasına büyük katkı veren Baykar şirketi oldu. Aslında Baykar’ın nezdinde tüm şirketleri, ürünleri, çalışanları ve başarılarıyla savunma sanayimizin tamamı hedef alınıyor. Kendi akıllarınca bizimle olan akrabalık ilişkisi üzerinden Baykar’ı daha kolay hırpalayabileceklerini, böylece sinsi niyetlerini gizleyebileceklerini düşünüyorlar.

(Ali Babacan’ı kastederek) Ya bu ahlaksız çıkmış, tabii yanında başka ahlaksızlar da var, yok geleceklermiş de geldikleri zaman bunlara hesabını soracaklarmış. İşte bu işin rekabetinin oluşması lazımmış. Ya sen rekabet nedir bilir misin, sen git çocuk bezi satmaya devam et, home tekstil üretmeye devam et, senin işin değil bu. Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu, ama demek ki benden bir şey alamadı. Yanımda bir tanesi daha var, aynen o da öyle. Bizden üniversite istediler ve ben başbakanım. Bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık, kendisi ne zamanki Başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri bilabedel (bedelsiz) vakfına mülk edindi.

Haberin Devamı

PARTİSİNİ HAİNLERLE DOLDURDU

Baykar’ın hedef alınmasının sebebi, Baykar’ın ürettiği araçlarla ülkemizin kazandığı zaferlerdir, elde ettiği prestijdir, sahip olduğu kazanımlardır... Ses verenler kukladır, aparattır, kullanıp atılacak araçlardır. Partisini tescilli ajanlarla, devlet sırlarını üç kuruşa satan hainlerle dolduranları başka bir vasıfla sıfatlandırmak, ederinden fazlasını vermek olur... Bizim kendi adımıza ah ettiğimiz husus ise bir dönem bunları adam yerine koyup görev vermiş olmamızdır. Hatayı kabul edip ders çıkarmak erdemdir, biz dersimizi çıkardık, milletimizden de helallik diliyoruz.

Yazarlar