Gündem Bayramda köprü geçişleri ve otoyollar ücretsiz mi?

Bayramda köprü geçişleri ve otoyollar ücretsiz mi?

05.06.2019 - 11:01 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından Ramazan Bayramı boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz mi sorusu yanıtlandı.Bulundukları şehirlerden, doğdukları büyüdükleri şehirlere veya tatil beldelerine akın eden vatandaşlar köprü ve otoyollar ücretsiz mi bilgi almak istiyor. İşte Ramazan Bayramı'nda yola çıkacak vatandaşları yakından ilgilendiren detaylar...

Bayramda köprü geçişleri ve otoyollar ücretsiz mi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ramazan Bayramı tatili süresince, yap-işlet-devret modeliyle yapılanlar hariç, Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM) işletilen otoyollarla köprülerin ücretsiz olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Bakan Turhan, AA muhabirine, Ramazan Bayramı tatilinin yarın itibarıyla başlayacağını, bu nedenle milyonlarca vatandaşın yollara çıkmasını beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı kararıyla yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılan köprü ve otoyollar hariç, KGM'nin işlettiği tüm otoyollar ile köprülerin, cumartesi gecesi saat 00.00'dan başlayarak, bayram tatili süresince ücretsiz olacağı müjdesini veren Turhan, uygulamanın 10 Haziran Pazartesi günü saat 07.00'ye kadar süreceğinin kaydetti.