Gündem Zaman daralıyor! Bekçilik mülakat sonuçları açıklandı mı?

Zaman daralıyor! Bekçilik mülakat sonuçları açıklandı mı?

03.12.2019 - 12:48 | Son Güncellenme:

Polis Akademisi Bekçilik mülakat sonuçlarını ilan etmiş değil. Binlerce aday yaklaşık 2 ay geçerken bir tarih bekliyor. Sosyal medyada konuya ilişkin yorum yağarken bekçi adayları 'Bekçilik mülakat sonuçları açıklandı mı?' sorusunu ısrarla sormaya devam ediyor. Öte yandan adaylar son duruma ilişkin bilgi almaya da çalışıyor.

Zaman daralıyor Bekçilik mülakat sonuçları açıklandı mı

2020'de 8 bin bekçi göreve başlayacak. Süreç martta başladı ve adaylar deyim yerindeyse yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi. Son olarak binlerce kişi sözlü sınava girdiler. Mülakatın üzerinden yaklaşık iki ay geçerken sonuçlar ilan edilmedi. Hal böyle olunca adayların sabırsızlığı da gitgide artıyor. Konu günlük olarak aratılırken bugünlerde saat başı "Bekçilik mülakat sonuçları açıklandı mı?" sorusu soruluyor.

Haberin Devamı

BEKÇİLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçilik mülakat sonuçları hakkında Polis Akademisi'nden yapılan bir duyuru yok. Mülakat sonuçlarının birkaç gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

PUANLAMA NASIL YAPILACAK?

Adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25’i ve sözlü sınav puanının %50’sinin toplamı olarak hesaplanacaktır.

BEKÇİLİK HAKKINDA

Çarşı ve mahalle bekçileri adayları ile 15 yıla kadar hizmeti olan bekçilerin 20, 15 yıldan fazla hizmeti olanların 30 gün yıllık izin hakkı vardır. Bu izin tayinlerindeki usule göre verilir.

Mesleki amirin mütalası alınarak vali ve kaymakamlarca verilecek mazeret izinleri bir yıl içinde 10 günden fazla olduğu takdirde yıllık izne mahsubedilir.

Haberin Devamı

Emniyet Teşkilatı Kanununun 61 inci maddesine göre bekçi ve bekçi adaylarına haftada bir gün dinlenme izni verilir.

Çarşı ve mahalle bekçileri 60 yaşına kadar çalıştırılabilir.

Bucaklarda görevli çarşı ve mahalle bekçilerinin bucak müdürü birinci, kaymakam ikinci derecede sicil amiridir.

İlçe merkez sınırları içerisinde görevli çarşı ve mahalle bekçilerinin en büyük mesleki amiri birinci, kaymakam da ikinci derecede sicil amiridir.

Çarşı ve mahalle bekçilerinin sicilleri ilçelerde ilgili dairelerince tutulur.

Bekçi teşkilatı mensuplarından üstün başarı gösteren bekçiler takdirname ile taltif edilirler.

Hayatını tahlikeye koyacak şekilde üstün başarı gösteren bekçilere, yılda en çok üç defa aylık ücretleri tutarı kadar ikramiye verilebilir.

Takdirname ve ikramiyeler, İçişleri Bakanlığınca hazırlanacak Yönetmelikte gösterilen esaslara göre, mesleki amirin teklifi ve vali veya kaymakamın tasvibi ile verilir.

Yazarlar