Gündem Berfin, yüzüne asit atan eski erkek arkadaşıyla evlendi! Babasından ilk açıklama

Berfin, yüzüne asit atan eski erkek arkadaşıyla evlendi! Babasından ilk açıklama

14.12.2021 - 08:55 | Son Güncellenme:

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Berfin Özek (21), 2 yıl önce asitli saldırı sonucu yüzünden yaralanmasına neden olan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik (23) ile evlendi. Berfin Özek'in şikayetinden vazgeçerek Casim Ozan Çeltik'le kıydırdığı nikahın fotoğraflarını paylaştı. Nikahtan haberi olmadığını belirten Berfin'in babası; 'Bundan sonra kızım demeyeceğim kendisine. Berfin diye bir kızım yok" dedi.

Berfin Özek, bir süre önce ayrıldığı erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik’in asitli saldırısına uğradı. Yüzünde yanık oluşan Özek, yanık ünitesindeki tedavisinin ardından taburcu oldu. Ancak genç kızın yüzünde ağır yanık izleri kaldı. Sağ gözü görme yetisini kaybeden Özek'in göz kapakları ve dudağına estetik operasyon yapıldı.

Haberin Devamı

ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ, PİŞMAN OLDU

Saldırının ardından yakalanıp, tutuklanan Çeltik, ‘kasten yaralama’ suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2020 yılı Nisan ayında, davanın görüldüğü 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe vererek Casim Ozan Çeltik hakkındaki şikayetini geri alan Özek, daha sonra verdiği karardan pişman olduğunu ifade ederek, o dönem büyük bir travma içerisinde olduğunu kaydetti.

TAHLİYE OLDU, EVLENDİLER

Casim Ozan Çeltik son duruşmada tahliye edildi. Berfin Özek ile barışan Casim Ozan Çeltik evlenmeye karar verdi. Berfin Özek, dün yüzünü tanınmaz hale getiren erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik ile evlendi. Berfin Özek’in evliliği sosyal medyada paylaşıldı.

Berfin, yüzüne asit atan eski erkek arkadaşıyla evlendi Babasından ilk açıklama

Berfin Özek'in kendisini bu hale getiren kişiyle evlenmesi sadece dışarıdan takip edenleri değil öz ailesini de şaşkına çevirdi. Berfin'in babası Yaşar Özek olayı sosyal medyadan öğrendiğini anlattı.

Haberin Devamı

AİLESİNİN HABERİ YOK

Berfin Özek’in yüzüne asit atan eski sevgilisiyle barışıp nikah masasına oturması yankı uyandırdı. Berfin Özek'in kendisini bu hale getiren kişiyle evlenmesi ailesini şaşkına çevirdi. Berfin'in babası Yaşar Özek, Kanal D'nin sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programına bağlanarak olayı sosyal medyadan öğrendiğini söyledi.

Özek: "Benim haberim yoktu. Annesiyle konuşuyor, tartışıyorlarmış. En son ben duyduktan sonra oturdum konuştum. Adam hakkında güzelce konuştum. 'Şu doğrudur, şu yanlıştır' diye söyledim. İkna ettiğimi sandım ama maalesef... O da bana 'tamam baba, sen ne diyorsan o olacak' dedi. Ama yine de kendi bildiğini okudu. Sadece bana değil bütün sevenlerine nankörlük yaptı. Benim yaşadığım duyguların hepsini annesi de yaşıyor. Sadece bana ve ailesine değil bütün sevenlerine ihanet etti. Bu saatten sonra yanında değilim. Ben şimdiye kadar onun için elimden gelen her şeyi yaptım. Bize çok büyük yanlış yaptı. Tabiri caizse kendi ayağına sıktı. 

Berfin, yüzüne asit atan eski erkek arkadaşıyla evlendi Babasından ilk açıklama

'Bundan sonra Berfin diye bir kızım yok' diyen baba Özek sözlerini şöyle sürdürdü:  "5-6 ay önce gitti zaten onlarda kaldı. Ondan sonra pişman oldu, 'baba özür dilerim, bundan sonra ne istersen onu yapacağım' dedi. Geldi, ondan sonra yine gitti. Gittiği gün kendisiyle konuştum. 'Bu zamana kadar herkes senin arkanda, herkes seni seviyor. Gidersen sevenlerinde senden nefret edecek' dedim. Bundan sonra kızım demeyeceğim kendisine. Berfin diye bir kızım yok" dedi.

Haberin Devamı

Berfin, yüzüne asit atan eski erkek arkadaşıyla evlendi Babasından ilk açıklama

Berfin'in aldığı karar tüm Türkiye'de şok etkisi yaratırken, olayın psikolojik boyutunu Gülseren Budayıcıoğlu Hürriyet'e değerlendirdi. Detaylar şöyle:

Berfin iki yıl içinde git-gelli bir süreç yaşadı. Sonunda neden hayatını mahveden bu adamla evlendi... Sizce neden?

Berfin olayı ilk yaşadığında çok öfkeli. Ancak 2 yıl içerisinde bu öfke dozunun yavaş yavaş indiğini ve hayatın acı gerçekleriyle yüzleştiğini görüyoruz. Sanırım ona bu şiddeti gösteren Ozan’ın ailesi devreye girdi. Kıza sevgi ve şefkat gösterdiler, güven verdiler. Neden, çünkü onlar da Ozan’ı cezaevinden kurtarma peşinde. Tamamen çaresizlik sebebiyle Berfin bu çocuğa teslim oldu ve evlilik kararı aldı diye düşünüyorum. Bir çaresizlik hissi sonucu bu çocukla evleneyim, hiç olmazsa benim de bir evim çocuğum, beni koruyup kollayan birileri olsun diye düşünmüş olabilir. Fakat bunun çok önemli psikolojik altyapıları var.

Haberin Devamı

Berfin, yüzüne asit atan eski erkek arkadaşıyla evlendi Babasından ilk açıklama

Berfin’i bu evlilikte neler bekliyor?

Bu denli büyük şiddet aniden gelmez. Bu tip erkekler ilk günden itibaren kız arkadaşlarına bu eğilimlerini belli ederler. Şüphecidir, nerede kaldın bu saate kadar der, başkasına mı bakıyorsun der. İlişkinin en başında ufak ufak şiddet meyili olan tepkiler göstermeye başlar. Zaten öfkelerini kontrol edemeyen, alıngan, şüpheci ve son derece güvensiz erkeklerdir bunlar. Bu tip kişiler hem etrafa korku salarlar hem de dünyadan çok korkarlar. Çok ciddi aşağılık duyguları vardır. Birlikte olduğu kadınlar onlar için çok önemlidir. Çünkü hiç olmazsa geçmişte göremedikleri saygıyı ve değerli olabilmeyi bu kadınlarla telafi etmek isterler. Ve artık o kadın onların tek kurtarıcısı, tek hedefi haline gelir. Eğer o kadın da onları istemezse bunu hayatın sonu gibi görürler.

Haberin Devamı

ŞİDDET ZİNCİRİ

Uzaktan bakıp suç makinesi, katil, psikopat, sosyopat dediğimiz tiplerin iki türü vardır. Biri zaten yapısal olarak şiddete eğilimlidirler. Empati kuramazlar. Ama bizim ülkemizdeki şiddet gösterenlerin büyük çoğunluğu aile içerisinde şefkat görmemiş çocuklardır. Hayata karşı büyük bir öfke içerisindeler. Şiddete alışkındırlar ve bunu zihinleri çoktan normalize etmiştir. Hayata karşı biriktirdikleri öfkenin tamamını, sanki tek suçlu oymuş gibi bu kadınlara yönlendirirler. Ben bunun adına şiddet zinciri diyorum. Şiddeti bu kadar normalize ederek büyüyen bir çocuk kendi hayatında da bunu maalesef ki tekrarlar.

BERGEN'İN HİKAYESİ

Berfin böyle bir adamla evlendiği için asla doğru yaptı demiyorum. Ama bir psikiyatrist olarak onu anlıyorum. Şarkıcı Bergen’in hikâyesini hepimiz biliyoruz. Bu adam ilk öfke anında yine Berfin’e şiddet uygulayacak, belki dövecek belki daha ağır şeyler yapacak. Çünkü adamın kumaşı bu. Berfin’le evliyken başkalarıyla da ilişkileri olma ihtimali yüksek. Ancak bu adam, ilişki içerisinde olduğu tüm kadınlar için büyük bir tehdit oluşturuyor.

Berfin, yüzüne asit atan eski erkek arkadaşıyla evlendi Babasından ilk açıklama

Bu şiddet zinciri nasıl kırılır?

Şiddetin çok farklı şekilleri var. Bu tip erkeklerle ilişki kuran kadınların çoğu şiddete aşinadır. Evlerinde de benzer şiddete maruz kalmışlardır. Bu da onların şiddeti ilk gördükleri anda tanımlayamamasına sebep oluyor. Aslında o erkek en ufak bir bakışından bile şiddete eğilimini hissettiriyor. Doğduğu evde şiddet görmeyen kadınlar, en ufak şiddet eğiliminde bunu tanır, bu erkeklerden uzak durur.

BERFİN’İ ANLAMAYA ÇALIŞMALIYIZ

Berfin’e gösterilen tepkileri nasıl karşılıyorsunuz?

Berfin’i anlamaya çalışmalıyız. Berfin yaşadıklarından dolayı çok öfkeliydi, intikam hisleriyle doluydu, verdiği demeçlerde bu hislerini gösterdi. Şimdi de bize çaresizliğini gösteriyor. Berfin bu adamla evlenmese onu nasıl bir hayat bekliyordu? O kendini yalnız, itibarsız bir hayatın içerisinde hissediyordu. Ben Berfin doğru yaptı demiyorum ama onun çaresizliğini anlayalım diyorum.