Gündem Beşiktaş'taki 19 Mayıs festivali iptal edildi

Beşiktaş'taki 19 Mayıs festivali iptal edildi

16.05.2017 - 17:22 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Belediyesi'nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için hazırladığı festival, İstanbul Valiliği tarafından iptal edildi. İptal kararını Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Twitter sayfasından duyurdu. İstanbul Valisi Vasip Şahin ise konuyla ilgili, 'Şu an bende bilgi yok' diye konuştu.

Beşiktaştaki 19 Mayıs festivali iptal edildi

Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için renkli bir festival hazırlamıştı.

Haberin Devamı

Bu yıl 3. yapılacak festival, bugün 19.30’da Akaretler ile Barbaros Meydanı arasındaki ‘İlk Adım’ yürüyüşü ile başlayacaktı.

4 gün sürecek festival 19 Mayıs gecesi bitecekti. 19 Mayıs saat 17.00’de halk, Bebek Parkı’nın önünde buluşacaktı.

Ardından da ‘Colour Up’ koşusu Bebek’ten Kuruçeşme Arena’ya kadar sürecekti.

İstanbul Valiliği iptal etti

Festivalin iptal edildiğini Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Twitter adresinden duyurdu. Murat Hazinedar yaptığı duyuruda "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarımızın İstanbul Valiliği tarafından iptal edildiğini üzüntüyle duyururum... " ifadelerini kullandı ve şu açıklamayı paylaştı:

İSTANBUL VALİSİ "BİLGİM YOK" DEDİ
BEŞİKTAŞ Belediyesi 19 Mayıs etkinlerinin valilik tarafından iptal edildiğini açıklamış, İstanbul Valisi Vasip Şahin ise "Şu an bende bilgi yok" demişti.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği'nden Beşiktaş Belediyesi'ne gönderilen yazılarda ise 16-19 Mayıs tarihlerinde yapılacak etkinliklerin "güvenlik" gerekçesiyle iptal edildiği bildiriliyor.

Valilikten gönderilen yazılarda bugün ve 19 Mayıs akşamı ve gecesi yapılması planlanan tüm etkinliklerin iptal gerekçesi, "Söz konusu talepler, ülkemizin bulunduğu şartlar dikkate alındığında provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği, etkinliklere katılacaklar da dahil halkın huzur, güvenlik ve esenliğinin, kamu güvenlik ve düzeninin bozulmasına ve toplumda panik oluşmasına sebebiyet verebileceği değerlendirilerek uygun görülmemiştir" şeklinde açıklanıyor.