Gündem Biontech aşısı kimin? Biontech aşısı Türkiye'ye ne zaman gelecek? Son açıklamalar...

Biontech aşısı kimin? Biontech aşısı Türkiye'ye ne zaman gelecek? Son açıklamalar...

22.05.2021 - 09:28 | Son Güncellenme:

Biontech aşısı ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Bilim Kurulu Toplantısı'na katılan Prof Dr. Uğur Şahin'den Biontech aşısı ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Peki, Biontech aşısı ne zaman gelecek? Türkiye'ye kaç doz aşı alındı? İşte Biontech aşısı ile ilgili son dakika açıklamaları.

Biontech aşısı kimin Biontech aşısı Türkiyeye ne zaman gelecek Son açıklamalar...

Aşılama süreci devam ediyor. Türkiye, Pfizer ile Biontech'in geliştirdiği Covid-19 aşısından 30 milyon dozu opsiyonlu olmak üzere 90 milyon doz daha satın almak için anlaşma imzaladı. Prof. Dr. Uğur Şahin Bilim Kurulu Toplantısı'nda 'Ne zaman, ne kadar aşı dozu verileceği konusunda anlaştık' dedi. İşte Biontech aşısı ile ilgili merak edilenler.

Haberin Devamı

BİONTECH AŞISI NE ZAMAN GELECEK?

Bilim Kurulu toplantısına, Alman Biontech firmasının Türk ortakları Prof. Dr. Şahin ve Dr. Türeci çifti de katıldı. Bakan Koca, toplantının ardından, video konferans yöntemiyle toplantıya katılan Prof. Dr. Şahin ile birlikte kamera karşısına geçerek açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı Haziranda 30 milyon BioNTech aşısı geleceğini duyururken, Şahin Türkiye’ye haziranın sonuna kadar 30 milyon doz getirmek istiyoruz. Temmuz-ağustos ve eylül ayında tamamıyla 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz. Son 2 haftada bizim ekipler yoğun çalıştı. Ne zaman, ne kadar aşı dozu verileceğini anlaştık ve Allah’ın izniyle zamanında biz de aşıları Türkiye’ye getireceğiz" dedi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Biontech Üst Yöneticisi (CEO) ve Kurucu Ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, amaçlarının, salgını sona erdirmek, hastane yatışlarını azaltmak ve normal hayata dönmeye yardımcı olmak için dünyanın dört bir yanındaki insanlara mümkün olduğunca çok Kovid-19 aşısı sağlamak olduğunu belirterek, “Türkiye'nin vatandaşlarını aşılama çabalarına önemli bir katkıda bulanabildiğimiz ve bize duyulan güven için memnuniyet duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

BIONTECH AŞISI KİMİN?

BioNTech aşısı ilk olarak Almaya'da iki Türk bilim insanı tarafından bulundu. Biontech ve ABD merkezli Pfizer'in birlikte geliştirdiği aşı yüzde 95 başarı oranına sahip. Biontech Almanya merkezli bir aşı.

ABD, İngiltere, İsrail, Almanya, İtalya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Şili, Polonya, Kanada, Romanya, Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Türkiye Biontech aşısını kullanan ülkeler arasında.

SINOVAC AŞISI KİMİN?

Sinovac aşısı Çin çıkışlı bir aşısıdır. Türkiye, Ukrayna, Endonezya, Brezilya, Malezya, Tayland, Şili, Kolombiya, Laos ve Uruguay Sinovac aşısını kullanıyor.