Gündem Bir kalpte tüm insanlık! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Bir kalpte tüm insanlık! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

23.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Koronavirüs salgını nedeniyle çocuklar geçen yıl olduğu gibi bu yılda evde bayramlarını kutlayacak. Salgınla ön saflarda mücadele eden yüz binlerce sağlık çalışanı her gün olduğu gibi bugün de sokaklarda, hastanelerde olacak. Ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Naz Peri İrem Kutluk da onların mücadelesini ‘Sevgi her şeyi iyileştirir’ diyerek resmine taşıdı.

Bir kalpte tüm insanlık 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

CİHAT ASLAN İstanbul - Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’Nın geçen yıl çocuklar tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde süsler yaparak, camlarını bayraklarla donatarak kutladı. Bu yıl da online eğitime geçilmesi ve vakaların çok yükselmesi nedeniyle 23 Nisan Bayramı buruk geçecek. Bugün her ne kadar sokağa çıkma yasağı olsa da salgının bitmesi için mücadele eden yüzbinlerce sağlık çalışanı sokaklarda, hastanelerde ve görevlerinin başında duruyor. Bunu gören ortaokul öğrencisi Naz Peri İrem (13) kalpler içerisine aldığı sağlık çalışanlarını resmine taşıdı. Naz Peri, Milliyet’in “Çocuklarının gözünden pandemi” sayfasına gönderdiği ve Milliyet’in bugünkü sayısında kapağı süsleyen resminin hikâyesini anlattı:

Haberin Devamı

Sen doktor olsaydın...

“Yaklaşık bir yıl önce bir anda virüsle karşılaştık. Sanki uzaydan gelen bir virüs dünyayı işgal etmişti. Kimse ne olduğunu tam olarak bilemiyordu. Okullar kapandı, insanlar hastalanmaya başladı. Annem ile birlikte her şeyi evden yapmaya başladık. Biz güvendeydik ama hastanelerde çalışan doktorlar, hemşireler. Bu salgın döneminde bizim için çok emek verdikleri için bizim de onlara saygı göstermemiz gerekiyor. Onlara yaptıklarının karşılığı olarak bazen pencerelerde alkışladık, bazen de onlar için marşlar söyledik. Bembeyaz tulumlar ve maskeler içinde virüse karşı büyük bir mücadele veriyorlardı. Haberlerde ne zaman onları görsem çok heyecanlanıyordum. Ben de hep doktor olmak isteyen biri olarak kendime şunu sordum: “Sen doktor olunca böyle bir durumda olsan ne yapardın, neler hissederdin?” İşte resmimi oluşturduğu herşey benim gelecekte hissedeceklerimdir. Tüm sağlık çalışanlarının tek amacı var; hastaları iyileştirmek, sevdiklerine kavuşturmak. O yüzden hepimizin kalbinde çok büyük yerleri var. Dünya hastalıkla, mikroplarla doluyken onlar en önde savaşıyorlar. Hepimiz elimizden gelse kalbimizdeki sevgiyi onlarla paylaşırız. Resmimde de yaptığım gibi kocaman bir kalbin içinde onları koruruz. Çünkü virüsler o kocaman kalbin içine giremez. Sevgi her şeyi iyileştirir. Tüm sağlık çalışanları benim gözümde birer kahraman. Ben o yüzden sağlık çalışanlarımızı kalbin içerisine çizdim. Maskeleri de tüm dünya çocuklarını da etkilediği için bayraklar şeklinde çizdim. Bizim de sevgimizi göstermek için ellerimiz onlara kalp tutuyor. Virüsleri de dışarı da bıraktım. Bugünün 23 Nisanı. Daha önce okulda törenlerle kutlardık, marşlar söylerdik. Şimdi evden online okulumuzla iletişime geçerek kutluyoruz. Sönük kalıyor ama yine de aynı coşkuyla kutlamaya çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

Anne İlknur Kutluk, kızı Naz Peri’nin ilkokuldan bu yana resme ilgisi olduğunu söyledi. Pandemi süresince de çok üzüldüklerini ve sıkıldıklarını ve kızının da bunlardan etkilendiğini anlatan anne Kutluk, şunları dedi:

Haberin Devamı

*Sağlık çalışanlarına sevgisini ve minnetini göstermek için bu resmi çizdi. Konu da çok hoşuna gitti. Yarışmaya katılmak istedi. Yaratıcılığı çok yüksek bir çocuk. Şu anda doktorların pandemi ile savaşta çok büyük bir iş yaptığını kahraman olduğunu düşünüyor. Özellikle bu 1 sene içerisinde sağlık çalışanlarının nasıl özverili ve büyük işler başardığını görünce resmi çizerken daha farklı gözle bakmaya başladı. Onlara sevgisini, ne kadar değer verdiğimizi ve önemli olduklarını anlatmak istedi.”

Bir kalpte tüm insanlık 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Barışa birincilik

Naz Peri’nin, ilkokuldan bugüne kadar bakanlık, valilik, il ve ilçe Belediyeleri, STK, dernek ve odalar gibi kurumların düzenlediği resim yarışmalarında Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülükleri de dahil toplam 53 derecesi var. Naz Peri’nin Bu Şubat ayında ise UNESCO işbirliği ile Uluslararası Dans Konseyi (St. Germain en Laye Bölümü) tarafından düzenlenen ‘Bana Barışa Dair Hayalini Çiz’ temalı uluslararası resim yarışmasında 16 ülkede derece alan eserlerin değerlendirildiği 11-13 yaş kategorisinde dünya birincisi oldu.

Haberin Devamı

Bir kalpte tüm insanlık 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

‘Ay yıldızın çocukları’ projesi

Matematik, satranç, yüzme, müzik şampiyonalarında Türkiye’ye dünya birincilikleri kazandırarak, büyük başarı hikâyelerinin kahramanı olan çocuklar, Cengiz Holding’in “Ay Yıldızın Çocukları” projesinde bir araya geldi. Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda dünya birinciliği elde eden Elanur Akıncı, Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan Arda Çamlar, yüzme branşında onlarca madalya sahibi görme engelli Cemre Ateş, Dinu Lipatti Uluslararası Gençler Müzik Yarışması ve İtalya Apulia Metropolitan Müzik Yarışması’nda birincilik kazanan Nisan Öksüz projenin ilk Ay Yıldızlı Çocukları oldu. Ay Yıldızın Çocukları sosyal sorumluluk projesi, yeni başarı hikâyelerinin izinden gidecek.

Bir kalpte tüm insanlık 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Borusan’dan bilim atölyesi

Borusan ve YGA, Bilimle Parlayan Çocuklar projesiyle, 23 okuldan 10 bin öğrenciyi çevrimiçi atölyelerle bilimle buluşturuyor. Çocukların 23 Nisan’ı evde, ebeveynleriyle etkileşim içinde kutlamalarını amaçlayan bilim ve sanat atölyelerinin eğitici, öğretici ve eğlenceli içerikleri Borusan Holding ve Borusan Contemporary YouTube sayfalarından takip edilebilecek. “Bilimle Parlayan Eller Atölyesi” canlı olarak bugün saat 11.00’da Borusan Holding’in YouTube sayfasında yayınlanacak. Atölyeyi takiben Borusan Contemporary’nin bugün saat 13.00’da gerçekleştirilecek “Stencil Baskı Atölyesi” de YouTube sayfası üzerinden yayınlanacak.

Haberin Devamı

Havalimanında çocukların zamanı

İstanbul Havalimanı, çocuklu ailelerin seyahat deneyimlerini keyifli hale getirmek için “Çocuk ve Aile Dostu Havalimanı” konsepti ile sunduğu yenilikleri “Şimdi Çocukların Zamanı” lansmanı ile hayata geçiriyor. Çocuk ve Aile Dostu Havalimanı konsepti, çocukların birçok şeye olan ilgileri ve keşfederken sorular sormalarından ilham alıyor. Çocukların havalimanı içinde keyifli vakit geçirebilmeleri için tasarlanan 5 farklı oyun konseptinin ön plana çıktığı  oyun parklarının toplam büyüklüğü ise 700 m2’lik alanı kaplıyor. Şimdi Çocukların Zamanı etkinlikleri kapsamında bugün terminal içinde de etkinlikler gün boyu devam ederken bando gösterisi, bayrak dağıtımı ile çocuk yolcular bayram coşkusu yaşatılacak.

Çocukların gözünden koronavirüs resimlerine aşağıdaki linklerden de ulaşabilirsiniz.

Bir kalpte tüm insanlık 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Bir kalpte tüm insanlık 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun