Gündem Bollywood sineması ve Hint filmleri

Bollywood sineması ve Hint filmleri

02.05.2018 - 17:55 | Son Güncellenme:

Hint sineması denildiği zaman akıllara ilk olarak Bollywood tabiri gelmektedir. Dünya çapında en iyi filmlerin üretiminin yapıldığı yerlerden biri de Hindistan'dır. Özellikle de Amir Khan tarafından beyaz perdeye aktarılmış olan filmler çok beğenilmektedir. Peki, en iyi Hint filmi hangisidir? En iyi Hint yönetmeni kimdir ve Hint filmlerinin usta ismi Amir Khan’ın en çok izlenen filmleri hangilerdir?

Bollywood sineması ve Hint filmleri

En iyi Hint filmi hangisi?

Haberin Devamı

Ülkemiz insanları Hint sinemasına özel bir ilgi duymaktadır. Öyle ki beyaz perdelerimizde de Bollywood sineması ürünlerine sık sık yer verilmektedir. Hint sineması denildiği zaman akıllara gelen ilk isim şüphesiz ki Amir Khan'dır. Onun filmleri günümüzde herkes tarafından izlenmektedir. Fakat en iyi Hint filmi 1971 yapımı olan Anand’dır.

En iyi Hint oyuncu ve yönetmeni kimdir?

Verdiği sosyal mesajlar ile dünya çapında çok büyük bir kitleye sahip olan Amir Khan, en iyi Hint oyuncu ve yönetmeni olarak bilinmektedir. Kendisi bu zamana kadar pek çok başarılı yapıma imzasını atmıştır. Sosyal içerikli film denildiği zaman akıllara ilk olarak onun adı gelmektedir.

Amir Khan’ın en çok izlenen filmi hangisidir?

Haberin Devamı

Amir Khan, Bollywood sinemasının vazgeçilmez isimlerinden biri haline gelmiştir. Onun üretmiş olduğu filmlerde genellikle sosyal mesajlar bulunmaktadır. Hem eğlendirici hem de bilinçlendirici filmler ürettiğini söylemek mümkündür. Amir Khan en çok izlenen filmi ise 2017 yılında yazıp, yönetip oynadığı Secret Superstar'dır. Film sanatçı olma hayali kuran bir genç kızın önüne çıkan engeller karşısında nasıl dik durduğunu konu edilmektedir.

En iyi Amir Khan filmleri listesi

Bu zamana kadar sinema ile dünyaya evrensel mesajlar vermeyi başaran ünlü yönetmen, oyuncu ve senarist Amir Khan, ortaya çok önemli yapımlar koymuştur. En iyi Amir Khan filmleri arasında ilk üç sırayı şüphesiz ki Secret Superstar, Ghajini ve PK filmi almaktadır. Oyuncun yazıp yönettiği ancak kendisi oynamadığı Benim Adım Khan filmi de oldukça popüler yapımlar arasında yer alıyor.