Gündem Boydak kardeşlere 7.5-18 yıl hapis

Boydak kardeşlere 7.5-18 yıl hapis

13.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’den yargılanan Hacı, Memduh, Şükrü, Mustafa, Erol, Bekir ve İlyas Boydak ile Murat Bozdağ’a 7.5 yılla 18 yıl arasında hapis cezası verildi. Diğer sanık Halit Bayhan beraat etti

Boydak kardeşlere 7.5-18 yıl hapis

Kayseri’de FETÖ/PDY davasında yargılanan eski Boydak Holding yöneticilerine ceza yağdı. Tutuklu sanıklar Hacı Boydak’a 11 yıl 10 ay, Memduh Boydak’a 18 yıl, Şükrü Boydak’a 10 yıl, tutuksuz sanıklar Mustafa, Erol, Bekir ve İlyas Boydak ile Murat Bozdağ’a 7.5 yıl hapis cezası verildi. Diğer tutuksuz sanık Halit Bayhan ise beraat etti. Mahkeme, ceza verilen 7 sanığa ait şirket hisselerinin de devlete aktarılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

10’uncu duruşma

34 şirkete sahip, 8 ayrı sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding yöneticilerine ilişkin Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan FETÖ davasının 10’uncu duruşmasında karar çıktı.

Duruşmada son savunmalarını yapan tutuklu sanıklardan Şükrü Boydak, 64 yaşında olduğunu belirterek, “Kalp ve göğüs rahatsızlığım var. 15 ayrı ilaç kullanıyorum. Bu yaptığım şeylerin suç olduğunu bilseydim yapmazdım. Daha önce de söylediğim gibi Kayseri halkından, Türk milletinden, Cumhurbaşkanımızdan özür diliyorum dedi. Hacı Boydak, sağlığının yerinde olduğunu; ancak bir hayırsever olduğu için beraat talep ettiğini belirtti. Memduh Boydak da bugüne kadar devlet ve millet için çalıştığını, bundan sonra da çalışmaya devam etmek istediğini söyleyerek beraat talep etti. Tutuksuz sanıklar da suçsuz olduklarını ifade ederek beraatlerini istedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, silahlı terör örgütü yöneticiliği suçundan tutuklu sanıklar Memduh Boydak’a 18 yıl, Hacı Boydak’a 11 yıl 10 ay, Şükrü Boydak’a da 10 yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz sanıklar Erol, Mustafa, İlyas ve Bekir Boydak ile Murat Bozdağ, silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Halit Bayhan ise beraat etti. Mahkeme, sanıklar için, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve görevini yapmaya engel olmak suçlarından ise beraat kararı verdi.

Yakınları ağladı

Mahkeme, soruşturma kapsamında kayyum atanarak TMSF tarafından yönetilen şirket hisselerinin de devlete aktarılmasına karar verdi. Kararın açıklanması üzerine salonda bulunan sanıkların yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ağlayarak salondan çıkan sanık yakınlarını, diğer yakınları ve avukatları teskin etmeye çalıştı. Aynı mahkemede ailenin diğer fertlerine ilişkin diğer davada ise silahlı terör örgütüne üye olmak ve yardım etmek suçlarından tutuksuz yargılanan 6 sanıktan Yusuf Boydak’a 7.5 yıl, İbrahim Boydak’a 2 yıl 1 ay, Sami Boydak’a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ayşe Sema Boydak, Merve Boydak ve Mehmet Emin Boydak ise beraat etti.