Gündem Böyle sevgi olmaz, kadın mülk değil!

Böyle sevgi olmaz, kadın mülk değil!

30.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Çorum’da, geçen yıl eski eşini öldüren Arif Ergin’e duruşmada Mahkeme Başkanı “Neden öldürdün?” diye sordu. Sanık “Eşimi çok seviyordum” deyince, Mahkeme Başkanı “Böyle sevgi olmaz, böyle sevmeyin. Zaten boşanmışsın, bu kadın senin için mülk değil” diyerek tepki gösterdi.

Böyle sevgi olmaz, kadın mülk değil

Çorum’da yaşayan Arif Ergin (48), geçen yıl boşandıktan iki ay sonra, 28 Eylül’de cadde ortasında tartıştığı eski eşi Zehra Gümüş’ü (44), yanındaki bıçakla 16 yerinden yaraladı.

Haberin Devamı

Caddedeki bir mağazaya sığınan Gümüş, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Olaydan sonra oturduğu parkta suç aletiyle yakalanan Ergin, tutuklandı. Ergin hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İLK DURUŞMA

Ergin, Çorum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada, tutuklu sanığın yanı sıra tarafların yakınları, taraf avukatları ve 11 tanık da hazır bulundu. Ergin savunmasında, “Eşimin sağlık problemleri var denildiği için ailesiyle de görüşme yaptıktan sonra anlaşmalı boşanma yoluna gittik ve boşandık” dedi. Ergin, olay gününü şöyle anlattı: “Kahvede oturup çay içerken ayrıldığım eşimi gördüm. Yanında bulunan erkek biraz onun önünden yürüyordu. Ben de peşlerinden gittim, yanındaki erkekle bir mağazaya girdiler ve bir süre sonra da ellerinde poşetlerle dışarı çıktılar. Ben de yan mağazaya girdim ve bir bıçak aldım. Amacım, olası bir durumda kendimi korumaktı. Bir otomobile bindiler, peşlerinden takip ettim. Bir mağaza önünde durdular. Birbirlerine sarılarak ayrıldılar. Sonra yanına gittim ve ‘Benden bu adam için mi ayrıldın’ diye sordum. Bana, ‘Bu dünyada sen de çocuklarım da artık benim için yok’ diyerek tepki gösterdi. Daha sonra neler olduğunu hatırlamıyorum.”

Haberin Devamı

'BÖYLE SEVMEYİN'

Duruşmada, Mahkeme Başkanı, “Şimdi sana bir soru soruyorum, Zehra Gümüş’ü sen mi öldürdün?” dedi. Tutuklu sanık ise “Evet ben öldürdüm” diye cevap verdi. Mahkeme Başkanı’nın “Peki neden öldürdün?” sorusuna ise sanık “Ben eşimi çok seviyordum” cevabını verdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, “Böyle sevgi olmaz, böyle sevmeyin. Zaten boşanmışsın, bu kadın senin için mülk değil. Tarla değil, arsa değil, neden cinayeti işledin?” ifadelerini kullandı. Sanık Ergin ise bunun üzerine “aldatma” bahanesine sığındı. Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.