Gündem ‘Bu festival sizin’

‘Bu festival sizin’

06.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

38. İstanbul Film Festivali’nin açılışı önceki gece törenle yapıldı. Sinemaya emek verenlerin ödüllendirildiği gecede açılış konuşmasını yapan festival direktörü Kerem Ayan, “38 yıldır buradayız. Nedeni sizsiniz. Seyircilerimiz. Bu festival sizin” dedi...

‘Bu festival sizin’

38. İstanbul Film Festivali, önceki gece UNIQ İstanbul’da düzenlenen bir törenle başladı. İKSV tarafından düzenlenen festivalin açılışında önümüzdeki 12 gün boyunca festivalde izleyiciyle buluşacak 180’i aşkın filmin yarışma bölümlerinin tanıtılmasının yanı sıra sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Ödülleri sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Cem Davran’ın sunuculuğunu üstlendiği açılış töreninde ‘Sinema Emek Ödülü’ Jak Şalom’a sunuldu. Türkiye’deki Sinematek’in kurucularından Jak Şalom ödülünü İstanbul Film Festivali’nin uzun süre direktörlüğünü üstlenen Hülya Uçansu’dan aldı. Şalom, “Emekliydim, şimdi emektar oldum” dedi.

Gecede Yeşilçam’ın ünlü aktörlerinden Göksel Arsoy’a Onur Ödülü’nü ise Suzan Avcı takdim etti.

Diğer bir Onur Ödülü oyuncu Selda Alkor’a sunuldu. Ödülünü ‘Asmalı Konak’ dizisinde birlikte rol aldığı Nurgül Yeşilçay’dan alan Alkor, “1965 yılında daldığım sinemaya hayat veren nice güzel kadına şükran borçluyuz” dedi ve ödülü onlar adına aldığını söyledi.

‘Bu festival sizin’

‘Sinema insandır’

Gecenin Yaşam Boyu Başarı Ödülü yüzlerce filmde asistanlık yaptıktan sonra aralarında ‘Yol’, ‘Derman’, ‘Yılanların Öcü’ ve festival kapsamında restore edilmiş olarak izleyiciyle buluşacak ‘On Kadın’ın da olduğu filmlere imza atan Şerif Gören’e sunuldu. Gören’e ödülünü Kadir İnanır takdim etti.

Haberin Devamı

Gören konuşmasında sinemanın kendisi için ne ifade ettiğini açıkladı: “Sinema benim için sevgi, aşk, kardeşlik, hayat ve insandır. İnsan” dedi.

Gecede açılış filmi ‘Edmund’ gösterilmeden önce son konuşmayı yapan festival direktörü Kerem Ayan, festivalin bu yıl ana sponsorunun olmamasından yola çıktı ve “Kâh sponsorlu kâh sponsorsuz 38 yıldır buradayız. Nedeni de sizsiniz. Seyircilerimiz... Bizi sahiplenmeye devam edin, bu festival sizin” diye konuştu.