Gündem Bu görüntüler Hakkari'den! Yılanlar sürü halinde ortaya çıktı

Bu görüntüler Hakkari'den! Yılanlar sürü halinde ortaya çıktı

13.04.2022 - 13:44 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yürekli ile Karabağ köylerinin arasında yer alan ‘Yılan Pınarı’ bölgesinde sürü halinde yılanlar yeniden ortaya çıkmaya başladı.

Yürekli ve Karabağ köyleri arasındaki bölgede yol boyu sürü halinde yılanların bulunması Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırırken, görenleri ise hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Özellikle insanların olmadığı zamanlar açık alanlara çıkan yılanların zehirsiz olduğu da biliniyor.

Haberin Devamı

Yılan Pınar'ındaki yılanların zararsız olduğunu belirten Ayhan Çelik, “Nisan ayının başların yılanlar çıkıyor. Bölgeye zaten ‘Yılan Pınarı’ deniliyor. Bu yılanlarda zararsız hayvanlardır. Kimse bu yılanları öldürmesin.

Bu görüntüler Hakkariden Yılanlar sürü halinde ortaya çıktı

Evet korkunç bir görüntüsü var ama kesinlikle zarar vermiyorlar. Özellikle her yıl olduğu gibi havaların ısınmasıyla yılanlar çiftleşme dönemiyle buralara akın ediyor. Yıllardır burada yılanlar var. Bizim bir ricamız var. Özellikle bu taraflara gelen vatandaşlara, yol boyu yılanlar çıkmış ve sürü halinde olabilirler ama asla zarar vermiyorlar. Hepsi zararsız ve su yılanıdır” dedi.

Bu görüntüler Hakkariden Yılanlar sürü halinde ortaya çıktı

"30-40 YIL ÖNCEYE KADAR..."

Mardin, Muş, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da, kış uykusunda olması beklenen yılanların varlığı da görenleri şaşırtmıştı.

Haberin Devamı

Küresel ısınma nedeniyle yılanların uyku düzeninin bozulduğunu belirten Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, "Bu durum, soğukkanlı hayvanlar olan yılanların kış uykusu (hibernasyon) davranışlarını etkilemektedir. 30-40 yıl önceye kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, günümüzden çok daha fazla kar yağışı almaktaydı. Ancak her geçen yıl kar yağışları ve soğuk geçen mevsimlerin süresinin azalması, kış uykusuna yatan hayvanların davranışını etkilediğini görüyoruz" demişti