Gündem BU KEZ OYUNCAK YUMURTA

BU KEZ OYUNCAK YUMURTA

16.12.2010 - 03:15 | Son Güncellenme:

Akdeniz Üniversitesi’nde, önceki gün Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’na yönelik yumurtalı saldırının olduğu Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) Girişimcilik Haftası’na yönelik tepkiler devam ediyor

BU KEZ OYUNCAK YUMURTA

Öğle saatlerinde üniversitenin öğrenci çarşısı Olbia’da toplanan 50 kişilik grup, ‘Bir yumurtam olsa, karşımda Tayyip olsa, bir vursam omlet olsa’ şarkısıyla Rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti.

‘Protesto şiddetle bastırıldı’
Çarşıdan Rektörlük binasına geçmek isteyen öğrencilere özel güvenlik ekipleri kol kola girerek engel oldu. Bu sırada küçük çapta bir arbede de yaşandı. Olbia Çarşısı’nın çıkışında grup adına basın açıklaması yapan Tıp Fakültesi öğrencisi Yasemin Bayar, ‘Girişimcilik Haftası’ etkinliklerinin bu yıl açılış oturumuna katılan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’na yönelik yumurtalı protestonun Özel Güvenlik Birimi tarafından şiddetle bastırıldığını savundu.
Basın açıklaması sırasında sık sık slogan atan öğrenciler, AK Parti hükümetine, Yüksek Öğretim Kurumu’na, Akdeniz Üniversitesi’ne bir hediyelerinin olduğunu belirterek çantadan oyuncak tavuk çıkardı. Oyuncak tavuğu kurarak yere bırakan öğrenciler, tavuğun çıkardığı her oyuncak yumurtayı alkışladı.