Gündem Bugün hava nasıl olacak? 31 Mart Pazar hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? 31 Mart Pazar hava durumu

31.03.2019 - 10:08 | Son Güncellenme:

Soğuk geçen bir haftanın ardından hafta sonu için dışarıda plan yapanlar da hayal kırıklığına uğradı. 31 Mart Pazar günü Yerel seçimler sebebiyle oy kullanmak için dışarı çıkacak olan vatandaşlar, hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Rüzgarlı ve soğuk geçen Cumartesi gününün ardından Pazar günü de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Bugün hava nasıl olacak 31 Mart Pazar hava durumu

Geçtiğimiz hafta hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş üzerine, baharın gelişiyle havaların ısınmasını bekleyenler hayal kırıklığı yaşamaya devam etti. Soğuk hava rüzgarla birleşince kışı aratmayan günler yaşandı. 31 Mart Pazar günü de sıcaklıkların düşük seyretmesi bekleniyor. Özellikle yerel seçimler dolayısıyla vatandaşlar sokaklarda olacağı için bugün hava nasıl olacak sorusunun cevabı her zamankinden daha fazla merak ediliyor.

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'da yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karlakarışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusunun yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Ülkemiz genelinde azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara ile Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Marmara ile Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat)esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusunun yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden, meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda aksamalar, yer yer tipi şeklinde yağış ve çığ düşme riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Şırnak çevrelerinde kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış (21-50 kg/m2) beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında yer yer kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

ZİRAİ DON UYARISI

Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya), Göller Yöresi (Burdur, Isparta) ve İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde orta kuvvette, Marmara'nın güneydoğusunda (Bilecik, Sakarya'nın ve Bursa'nın güneyi) hafif kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları, zirai don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

İSTANBUL °C, 12°C

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğudan kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

İZMİR °C, 17°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğudan kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ANKARA °C, 8°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, ilk saatlerde hafif olmak üzere karla karışık yağmurlu