Gündem Bunları hak etmedim

Bunları hak etmedim

02.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne tedavi için gelen Sema Bekdemir’in saçını çektiği, tekme attığı hemşire Kamer Yurt Dizdar, 'Bunları hak etmiyorum' dedi.

Bunları hak etmedim

 DHA - Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne tedavi için gelen Sema Bekdemir (21), hemşire Kamer Yurt Dizdar'a (39), saldırdı. Hemşirenin saçını çeken, tekme atıp, darbeden Bekdemir, hastanenin güvenlik görevlilerince sakinleştirildi. "Beyaz kod" ile gelen polis, Bekdemir'i gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Bekdemir, ifadesinin ardından serbest bırakıldı, taraflar birbirlerinden şikâyetçi oldu. Mesai arkadaşlarının destek verdiği hemşire Kamer Yurt Dizdar, dün hastane önünde yaşadıklarını anlattı:

"Hiç tanımadığım, aramda bir sürtüşme geçmeyen, bir laf çarpışması olmayan, asla kötü davranmadığım, hakaret etmediğim bir insanın gelip aniden arkamdan saldırması hiç güzel bir şey değil. Psikiyatriden destek alıyorum, ilaç başladılar, hiç güzel bir şey değil hiç anlatılacak bir şey de değil. Artık severek geldiğim hastaneye gelmek istemiyorum. Yanımda biri olmadan dışarı çıkmak istemiyorum, sürekli arkama bakma gereği hissediyorum. Ben bunların hiçbirini hak ettiğimi düşünmüyorum."

Acil serviste doktora darp

Haberin Devamı

Sağlık çalışanlarına şiddet bitmiyor. Antalya'da dün Kepez Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gelen Gülseren Ş., kendisini muayene eden Uzm. Dr. Gaye Atak'ı saçından çektikten sonra yere yatırarak darbetti. Özel güvenlik görevlilerinin yakaladığı saldırgan, hastane polisince gözaltına alındı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Dr. Atak, "Acil serviste 'daha önce 3 kere gelmesine rağmen yatırmadıkları için' daha muayene başlangıcında darp edildim. Şu anda sağ elim, sol omzum, sol orbita altımda, saçlı derimde ciddi ağrılar var. Sizden destek istiyorum" dedi. Atak'ın çağrısına Twitter kullanıcılarından kısa sürede çok sayıda destek geldi. HABER MERKEZİ