Gündem Bursa'yı sağanak vurdu! Kimi balık tuttu, kimi yüzmeye çalıştı...

Bursa'yı sağanak vurdu! Kimi balık tuttu, kimi yüzmeye çalıştı...

17.06.2023 - 18:03 | Son Güncellenme:

Bursa'nın İnegöl ilçesinde etkili olan sağanak hayatı felç etti. Sokak ve caddeler göle dönerken sosyal medya meraklıları ise sözde balık tutup kulaç attı. Can kaybı yaşanmazken sağanak ve fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından kentteki birçok noktada etkisini gösteren yağış, İnegöl’de hayatı felç etti. Sokakları göle döndüren şiddetli yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Göle dönen caddelerde sürücüler ilerlemekte zorluk çekerken, bazı ağaçlar ise şiddetli yağmura dayamayarak devrildi.

Haberin Devamı

Balık tutup yüzmeye çalıştılar

İnegöl ilçesinde göle dönen caddeler sosyal medya tutkunlarının da malzemesi oldu. Bazı vatandaşlar sel sularında olta ile balık tutmaya çalıştı. Cep telefonu ile kaydettikleri görüntüleri sosyal medya hesapların paylaştılar. Bir vatandaş da üzerindeki gömleğini çıkarıp sel sularının aktığı caddede kulaç atarak yüzmeye çalıştı, o anlar saniye saniye kaydedilip sosyal medyada paylaşıldı. Bursa ve çevresinde yağmur sebebiyle herhangi bir can kaybı yaşanmazken yağmurdan geriye bu gülümseten görüntüler kaldı.

Bursayı sağanak vurdu Kimi balık tuttu, kimi yüzmeye çalıştı...

Öte yandan Bursa'da şehir merkezinde de sağanak ve fırtına etkili oldu. Özellikle merkez Osmangazi ilçesi Dikkaldırım, Hamitler, Emek semtleri ile Mudanya ilçesinin bazı noktalarında rögarlar taştı, yollar suyla doldu. Araç sürücüleri ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Sağanak yağış ve fırtına sebebiyle Suryapı AVM'de mağazaları su bastı. Mağaza çalışanları suları temizleyip tahliye etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

BURSA VALİLİĞİ SAAT VERDİ

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; ilimizde beklenen gök görültülü sağanak yağışların pazar akşam saatlerine kadar kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Geçerlilik periyodu: 17/06/2023 - 23.00 - 18/06/2023 -15.00" ifadelerine yer verildi.

Bursayı sağanak vurdu Kimi balık tuttu, kimi yüzmeye çalıştı...

200 KÜÇÜKBAŞ KURBAN BULUNAN AĞILI SU BASTI

Bursa'da, sağanak nedeniyle İnegöl ilçesi Mahmudiye Mahallesi'ndeki küçükbaş kurban bulunan ağılı su bastı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ekibi sevk edildi. İçerisinde 200 küçükbaş kurban bulunan ağılda biriken su, ekiplerin yarım saatlik müdahalesinin ardından tahliye edildi. Küçükbaş hayvanlar, boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Çankırı'da sağanak: Köy yolları göle döndü, tarım arazileri zarar gördü

Haberin Devamı

Çerkeş ilçesinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Çerkeş ilçesine bağlı Saraycık köyünde yağışın ardından yaşanan sel sebebiyle tarım arazileri zarar gördü. Köyde göle dönen yollar ise sel sularının sürüklediği tomruklar sebebiyle kapandı. Köyde yaşanan sel sebebiyle bazı evlerde su baskınları yaşandı. Vatandaşlar sele sebep olan derenin ıslah edilmesini istedi.

Bursayı sağanak vurdu Kimi balık tuttu, kimi yüzmeye çalıştı...

İlçeye bağlı Kadıköy köyü Ilıca Mahallesi mevkiinde de sel yaşandı. Sel sebebiyle tren hattı zarar gördü. Bölgedeki arı kovanları ise sel sularına kapıldı.

Köyceğiz’de yağışla birlikte etkili olan rüzgar ağaçları devirdi

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından Köyceğiz ilçesi için yapılan sağanak yağış uyarısı sabah saatlerinden itibaren ilçe genelinde etkili oldu. Öğle saatlerine doğru etkisini artıran yağış, şiddetli gök gürültülü yağmur ve rüzgarla devam etti. Etkili olan rüzgar sebebiyle Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi bahçesinde bulunan sığla ağacı rüzgara dayanamayarak devrildi. Şans eseri herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği olayda devrilen ağaç, yetkililer tarafından kaldırılırken, öğlene kadar hayatı olumsuz etkileyen yağmur, öğleden sonra etkisini kaybederek yerini güneşli havaya bıraktı.

Haberin Devamı

Bursayı sağanak vurdu Kimi balık tuttu, kimi yüzmeye çalıştı...

Uzunköprü’de sağanak yağış

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde sağanak etkili oluyor. Yağış nedeniyle bazı caddelerde su birikintisi oluştu, mazgallar taştı.

İlçede sabah saatlerinde başlayan ve zaman zaman etkisini arttıran sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak sebebiyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, ilçede bazı kanalizasyon mazgalları taştı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise minibüs duraklarına ve iş yerlerinin önündeki tentelerin altına sığındı. Yağış sebebiyle ilçe merkezinde zaman zaman trafikte aksamalar oldu. Meteorolojiden alınan bilgilere göre sağanağın devam etmesi bekleniyor.

Bursayı sağanak vurdu Kimi balık tuttu, kimi yüzmeye çalıştı...

Balıkesir

Balıkesir'in Erdek ilçesinde başlayan yağış şiddetini arttırarak yerini sağanak yağışa bıraktı. Şiddetli bir şekilde devam eden yağmur yağışı kısa sürede Erdek merkezinde bir çok cadde ve sokağın göle dönmesine sebep oldu.Yayaların ve sürücülerin de zor anlar yaşadığı Erdek'te, sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

Bursayı sağanak vurdu Kimi balık tuttu, kimi yüzmeye çalıştı...

Eskişehir- Ankara çevreyolunda alt geçitleri su bastı

Eskişehir'de 34 dereceyi bulan sıcak hava, akşam saatlerinde yerini sağanağa bıraktı. Aniden bastıran sağanak günlük yaşamı ve trafiği olumsuz etkiledi, cadde ve sokaklar suyla doldu. Yağmura hazırlıksız yakalananlar saçak altlarına ve iş yerlerine sığındı. Meteoroloji verilerine göre son 24 saatte kentte metrekareye 4.4 kilogram yağış düşerken, Eskişehir- Ankara çevreyolunda alt geçitleri su bastı. Çok sayıda araç yolda kaldı. Karayolları ve belediye ekipleri suyun yoğun olduğu bölgelerde temizlik çalışması yaptı.

Bursayı sağanak vurdu Kimi balık tuttu, kimi yüzmeye çalıştı...

Osmancık’ı fırtına ve sağanak vurdu: Çatılar uçtu, ağaçlar söküldü, caddeler göle döndü

Akşam saatlerinde başlayan şiddetli fırtına, sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak ve dolu nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle dönerken sürücüler yollarda ve araçlarında mahsur kaldı. Fatih Caddesi'nde sağanak nedeniyle bir otomobil arızalanınca başka bir araç tarafından çekildi. Göle dönen caddeden geçemeyen iki vatandaşa yoldan geçen bir sürücü yardım etti. Bir evin bahçesi kanalizasyon şebekesinin taşması sonucu atık sularla doldu. Cumartesi pazarında tezgahını kaldırmaya hazırlanan pazarcı esnası fırtınaya yakalandı.

Bursayı sağanak vurdu Kimi balık tuttu, kimi yüzmeye çalıştı...

Çatılar uçtu, ağaçlar kökünden söküldü

Fırtına ağaçları köklerinden sökerken, bazıları dallarından kırıldı. Vatan Caddesi'nde bulunan bir evin çatısı şiddetli fırtınayla uçtu, evin önünden geçen elektrik tellerini kopardı. Aynı cadde üzerinde bulunan otobüs durağının camı vidalarından söküldü. Bazı evlerin çatılarından kiremitler düştü. Kızılırmak Nehri'ndeki su seviyesi sağanak sonrası yükseldi. Gecek köyünde sel suları karayoluna taşınca trafik tek şeritten sağlandı. Fırtına ve sağanak sonrası ekipler teyakkuza geçerek hasar tespit çalışmasına başladı.

Bursayı sağanak vurdu Kimi balık tuttu, kimi yüzmeye çalıştı...

Amasya'da Gümüşhacıköy- Hamamözü karayolu yağış nedeniyle ulaşıma kapandı

Amasya'nın bazı ilçelerinde şiddetli yağış etkili oldu. Gümüşhacıköy- Hamamözü karayolunu yoğun sağanak nedeniyle su bastı. Yolda ilerleyemeyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Karayolları ve DSİ ekipleri yolun tekrar trafiğe açılması için çalışma başlattı. Gümüşhacıköy ilçesine bağlı 15 köy yoluna ulaşım sağlanamazken ilçe merkezinde ise cadde ve sokaklar suyla doldu. Yağmur suyuyla tıkanan köprülerde iş makineleri temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Trafik Gümüşhacıköy-Hamamözü karayolu kontrollü bir şekilde yeniden ulaşıma açıldı.

MAHSUR KALANLARI POLİS KURTARDI

Amasya'da etkili olan şiddetli yağışta Gümüşhacıköy ilçesinde suyla dolan yollarda mahsur kalan araçtakiler, polis ekiplerince kurtarıldı. Özellikle araçlarda bulunan çocukları suların içine girip kucaklarına alan polisler, onları güvenli alana çıkardı.

Tokat

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından Tokat'ta sağanak öncesinde geceyi şimşekler aydınlattı. Kentin yüksek kesiminden kayıt edilen görüntüler dikkat çekti. Geceyi aydınlatan şimşekler yaklaşık olarak 1 saat devam etti.

Bursayı sağanak vurdu Kimi balık tuttu, kimi yüzmeye çalıştı...

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Konya ve Karaman hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Gaziantep çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Marmara’nın güney ve doğusu, Ege (Muğla hariç), İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve Samsun çevreleri, Gaziantep’in batısı ile Adana’nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç Ege ve Trakya'da 2 ila 4 derece artacağı, İç Anadolu ile doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Marmara ve Ege kıyılarında kuzey, diğer yerlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz’in doğusu, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara’nın güney ve doğusu, Ege (Muğla hariç), İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve Samsun çevreleri, Gaziantep’in batısı ile Adana’nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Akdeniz’in doğusu, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde (Muğla dışında) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Adana’nın kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz’in doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Konya ve Karaman dışında) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzeybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep çevrelerinin yarın (Pazar) yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.