Gündem Bütçe meydan muharebesi!

Bütçe meydan muharebesi!

07.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gergin başlayan 2023 yılı bütçe görüşmelerinde partiler arası sözlü atışma, yumruklu, tekmeli kavgaya dönüştü. Kürsü önünde yaşanan arbedede AK Parti’li Zafer Işık, İYİ Parti’li Hüseyin Örs’e yumruk attı... Alnından darbe alan Örs’e doktor vekiller TBMM revirinde müdahale etti. Kalbinde pil bulunan ve daha önce kalp krizi geçiren Örs hastaneye kaldırılarak acil yoğun bakım ünitesinde müşahede altına alındı...

Önder Yılmaz - Meclis Genel Kurulu’nda dün TBMM, Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçeleri ele alındı. Parti grupları adına yapılan konuşmalar sırasında İYİ Parti temsilcileri kürsüdeyken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel usul açısından söz alarak AK Parti’nin 286 milletvekilinden sadece dördünün Genel Kurul’da görüşmeleri dinlediğine dikkati çekti.

Bu tablonun Cumhur İttifakı’nın tükenmişliğini ortaya koyduğunu savunan Özel, “Bu bütçeyi yönetecek olsalar, azimleri olsa, hani slogandaki gibi ‘ilk günkü aşkla’ olsalar burada olurlar değil mi?” diye sordu. Özel’e yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “AK Parti bu ülkede 21 yıl bütçe yapma başarısı göstermiş tek partidir. Bir görev kusuru, eksiği olsa bu millet bize 21 sene bu işi yapma imkânı vermez” dedi.

Haberin Devamı

Önce laf atışması

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül de “İktidar iktidar görevini yaparken muhalefet de muhalefet görevini yapacaktır. Bu koltuklarda muhalefet sadece yoklama isteyebilecek çoğunlukla buraya devam ediyorsa bunun da ayrıca sorgulanması gerektiği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı. İktidar ve muhalefet grup başkanvekilleri arasında sayı tartışması yaşanırken, CHPli Özel, “Burada dört kişisiniz” dedi. AK Partili Turan ise “Birimiz beşinize kardeşim!” karşılığını verdi.

"SEN ONLARIN AVULATI MISIN"

Özel’in İYİ Parti’li konuşmacıların her kelimesinden istifade ettiklerini belirtmesi üzerine AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık “Sen onların avukatı mısın ya?” diye laf attı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da “İYİ Parti adına CHP konuşuyor” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Bütçe meydan muharebesi

TEKME TOKAT HAVADA UÇUŞTU

TBMM Başkanvekili CHP’li Haydar Akar, İYİ Parti’li son konuşmacı İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz kürsüdeyken yaşanan sözlü atışmaların uzaması üzerine birleşime ara verdi. Bu sırada bir anda Genel Kurul karıştı. Kürsünün önünde toplanan AK Parti, İYİ Parti ve CHP’li vekiller arasında yaşanan arbede kısa sürede yumruk, tekme ve tokadın havada uçuştuğu kavgaya dönüştü. AK Partili Zafer Işık koşarak, İYİ Partili Hüseyin Örs’e yumruk attı. Dengesini kaybeden Işık yere düşerken, Işık’ın yüzük bulunan eliyle savurduğu yumruk, Örs’ün başına geldi. Alnından darbe alan Işık’ı İYİ Parti ve CHP’liler koluna girerek ayakta tutmaya çalıştı.

Bütçe meydan muharebesi

Hastaneye kaldırıldı

Alnından darbe alarak yaralanan Hüseyin Örs’e ilk müdahaleyi Aylin Cesur başta olmak üzere doktor milletvekilleri yaptı. Örs kötüleşmesi üzerine TBMM’nin revirine götürüldü. Yapılan müdahalede daha önce kalp krizi geçiren Örs’e “ritim bozukluğu” teşhisi konuldu. Beli de incinen Örs, geniş tetkikler için ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kalbinde pil bulunan Örs’ün bir süre acil yoğun bakım ünitesine müşahade altına alındığı öğrenildi.

Bütçe meydan muharebesi

Gergerlioğlu’na ceza

AK Parti’li Zafer Işık’a, İYİ Parti’li Örs’e fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle TBMM İçtüzük gereği Genel Kurul’a iki birleşim katılmama cezası verildi.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun cezaevindeki kadınların çıplak aranması konusuna değinirken AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’i hedef alarak “iffetsiz” ifadesini kullanması tartışmaya yol açtı.

AK Partililer sert bir dille karşılık verirken, HDP Eş Başkanı Meral Daniş Beştaş da “İffetsiz kelimesini düzeltir misiniz sayın vekilim. İffetsiz ifadesini reddediyoruz. Kendi milletvekilimizi eleştirme olgunluğunu gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. Tartışmaların ardından Genel Kurul’da Gergerlioğlu’na kaba ve yaralayıcı ifadeleri nedeniyle “kınama” cezası verildi.

Bütçe meydan muharebesi

Cesur: Örs’ün hayati tehlikesi devam ediyor

Örs’e ilk müdahaleyi yapan İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, şunları söyledi: “Başına yediği darbe sonrası vekilimizin genel durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Kendisine geçen seneden pil takıldığını bildiğim için EKG çekilmesini istemiştim. EKG’de, kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin maalesef bozulduğunu gördük. Onun üzerine derhal ambulansla hastaneye getirmeye karar verdik. İlk müdahale ile beraber ilaç uygulandı. Yapılan müdahale, ‘kalbin geri döndürülmesi’ diye bilinen kardiyoversiyon tedavisidir. Çok önemli bir hadisedir. Çok kısa sürede yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi. Ancak şu anda hayati tehlikesi devam ettiği için yoğum bakımda tedavisi devam ediyor.”

Haberin Devamı

Elitaş: Fiziki bir şey olmamalı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da “Burada her türlü ağız dalaşı olabilir ama sonunda fiziki bir şey olmaması gerekir. Hüseyin Bey’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “İYİ Parti Milletvekili Sayın Hüseyin Örs, kalbinden rahatsız. Kalbinde pil takılı olan Örs milletvekili olarak kendi fikirlerini söylerken AK Parti Milletvekili Zafer Işık tarafından yumruklanıyor. Yani AKP zorbalığı daha nereye kadar varacak? Örs şu anda uyutuluyor. Bunun hesabını AKP iktidarı ya da bu aşağılık saldırıyı yapan Zafer Işık verecek mi?” dedi.

Haberin Devamı

Akşener: Hiçbir yumruk bizi hakikatten ayıramayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve  Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Örs’ü hastanede ziyaret etti. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Değerli dava arkadaşım, Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettim. Şükürler olsun durumu iyi. Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!” ifadelerini kullandı. 

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10