Gündem ‘Büyük bir acı yaşadık’

‘Büyük bir acı yaşadık’

12.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz demokrasi şehitleri, Ankara Valiliği’nce Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen törenle anıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Ankara Valisi Ercan Topaca da katıldı. Türkeş, “Büyük bir acı yaşadık” dedi.

‘Büyük bir acı yaşadık’

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ankara Gölbaşı’nda şehit olan polis memuru Mehmet Demir’in mezarını ziyaret etti. Şimşek, “Milletimiz 15 Temmuz’da kendi geleceğine sahip çıkmıştır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Şeyhadil Mezarlığı’ndaki şehitlikte düzenlenen törenin ardından “Dünyada tankın karşına, uçağın altına koşan böyle bir millet daha yoktur” dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ın Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bulunan Polis Şehitliği ve Garnizon Şehitliği’ni ziyaret etti.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 15 Temmuz şehitlerinden Oğuzhan Yaşar’ın Erzurum’un Şenkaya ilçesindeki mezarı başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Gölbaşı’nda yan yana şehit olan polis memuru ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç’un mezarlarını ziyaret etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri Garnizonu ve Hava Şehitliği’ni ziyaret etti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz şehidi Mutlucan Kılıç’ın kabrini ziyaret etti. Arslan, “Şehitleri yetiştiren anne-babalarla gurur duyuyoruz” dedi.