Gündem Büyükada’da tatil köyü

Büyükada’da tatil köyü

26.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul’dan çıkmadan, denize girmek, güneşlenmek mümkün. Büyükada’da bu yıl kapasitesi 1200 kişiye çıkarılan tatil köyü havasındaki plajda bu yıl konaklama hizmeti de verilecek. Hafta içi kişi başı 200, hafta sonu da 300 TL olan plaj Kurban Bayramı’na hazır.

Büyükada’da tatil köyü

GÜLDEN ÇOKTAN- İstanbul, Büyükada’da geçen yıl hizmet vermeye başlayan Büyükada Plajı, tatile gidemeyenlere konaklama hizmeti de vermeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl 500 kişilik kapasitesi bu yıl 1200’e çıkarılan plajda 58 odalı BELTUR Oteli de hizmete girdi. Plaj sınırları içerisinde 5 dönümlük mesire alanında BELTUR Kafe ve restoranda yer alacak. İki ve 4 kişilik odalardan oluşan otelin, Beltur Plajı dışında kendine ait plajı, iskelesi dışında havuzu ile de İstanbullulara hizmet verirken şehirden uzaklaşmadan tatil yapmaya imkân sunuyor.

Haberin Devamı

Büyükada’da tatil köyü

Şezlong, ulaşım...

Bungalov tarzında yapılan evler, bir otelin yanı sıra tatil köyünü anımsatıyor. Plaja ve otele gelmek isteyen vatandaşlar için Bostancı ve Kartal’dan direkt plaja hareket eden tekneler gün sonunda da geri dönüyor.Yaz sonuna kadar 09.00-19.00 saatleri arasında açık olacak plaja ücret ödeyerek giriliyor. Ücret, hafta içi kişi başı 200 TL, hafta sonu da 300 TL olarak belirlendi. Plaj 0-7 yaşındaki çocuklara ücretsiz,7-12 yaşındaki çocuklar için de yüzde 50 indirimle kullanılabilecek. Öğrencilere yüzde 20 indirim uygulanacak. Adalar’da yaşayan ve Adakart sahibi olanlar yüzde 20 indirimle giriş yapabilecek. Giriş ücretlerine şezlong, şemsiye ve ulaşım dahil.

Büyükada’da tatil köyü
‘Bayrama hazırız’

Beltur Genel Müdürü Cenk Akın, Kurban Bayramı’nda tatil yapmak isteyenleri beklediklerini ve plajın bu yıl kapasitesini arttırdıklarını söyledi. Akın, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Sabah 09.30’da 2 tekne kaldırıyoruz. Biri Kartal’dan biri Bostancı’dan kalkıyor. Bunun yanı sıra Ada’da yaşayanlar veya Ada’yı ziyaret edenler de buradaki girişten de girerek bizi ziyaret edebilirler. Burada sadece plaj yok. Şu an 400 kişilik şezlongumuz var. Fakat plajın haricinde arkasında ağaçların altında da vakit geçirilebileceği, piknik masalarının ve hamakların olduğu bir alanımız daha var. Orayla birlikte 1200’e çıkabilecek bir kapasite var. Oldukça büyük bir alan. Otelin kendisi zaten bütün bu alanlarla birlikte 45 dönüme oturmuş bir plan. Plajın yanında yine geçen yıl açtığımız, bu yılda hizmete devam eden bir kır kahvesi dediğimiz bir bölüm var. BELTUR Kafe olarak geçiyor.”

Büyükada’da tatil köyü

Plaja ve otele ulaşım için Bostancı ve Kartal’dan tekneler kaldırılıyor.

12 ay açık olacak

Otelin de bir plajı olacağını aktaran Akın, “Hizmet odaklı bir plaj olacak. Otel müşterisine özel bir plaj olacak. Otel 12 ay çalışan bir otel olduğu için hava elverdiği sürece plajı da açık olacak. Otel 58 odalı. Otelde kapalı bir restoran var, bir spor salonu ve spa merkezi var. Sauna ve masaj bölümü de yer alıyor. Hatta buhar odası da var. Odalarımızın fiyatları kapasite ve konumlarına göre değişkenlik gösterecek. Geçen yıl çok yoğun bir talep olduğu için teknenin kapasitesinin dolması ile alamıyorduk. Şu an onu online aplikasyonumuza taşıyoruz. Online olarak rezervasyon yapılarak bilet alınabilecek. Yer var mı yok mu derdi olmayacak” dedi.