Gündem İnşaat alanında 4 farklı insana ait iskeletler bulundu

İnşaat alanında 4 farklı insana ait iskeletler bulundu

02.11.2022 - 11:51 | Son Güncellenme:

Büyükçekemece’de bir inşaat alanında yapılan kazı çalışmalarında işçiler insan kemikleri buldu. Yapılan incelemelerde bulunan kemiklerin 4 farklı insana ait olduğu tespit edildi. Öte yandan Büyükçekmece Kaymakamlığı'ndan olayla ilgili açıklama geldi.

Büyükçekmece’de bir inşaat firmasına ait alanda dün yapılan alt yapı çalışmaları sırasında kepçe operatörü E.Y ile inşaat çalışanı V.A kemik parçaları buldu. Kemiklerin insana ait olduğunu anlayan işçiler durumu polis ekiplerine bildirdi.

Haberin Devamı

İnşaat alanında 4 farklı insana ait iskeletler bulundu

TOPRAĞIN 1 METRE ALTINDA

Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemede kemiklerin insan iskeletine ait olduğu, toprağın 1 metre altına gömülü olduğu tespit edildi. Devam eden incelemelerde aynı gün bir insan iskeleti daha bulundu. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı sonrası bugün de devam eden arama çalışmaların sonunda iki kişiye ait insan iskeleti daha bulundu

İnşaat alanında 4 farklı insana ait iskeletler bulundu

İskeletlerin yanında ayrıca ölen kişilere ait olduğu düşünülen kıyafet ve 1900’lü yıllara ait olduğu iddia edilen metal paralar bulundu.

Alanın eski bir mezarlık mı ya da toplu cinayet mi olduğuna yönelik araştırmalar devam ediyor.

İnşaat alanında 4 farklı insana ait iskeletler bulundu

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMA YAPTI

İnşaat kazısı sırasında bulunan iskeletlerle ilgili açıklama yapan Büyükçekmece Kaymakamlığı, ”Alandaki çalışmalar derhal durdurularak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü bir tahkikat başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Büyükçekmece Karaağaç Mahallesi’nde bir site inşaatı alanında yapılan kazı işlemleri sırasında işçiler insan kemiklerine rastlamıştı. İnşaat alanında çalışmalar dururken, Büyükçekmece Kaymakamlığı konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “01.11.2022 tarihinde ilçemiz Karaağaç Mahallesi'nde özel bir şirket tarafından yürütülen inşaat çalışmaları esnasında 4 farklı kişiye ait olduğu değerlendirilen iskelet ile madeni para görünümünde metal parçaları bulunmuştur. Alandaki çalışmalar derhal durdurularak, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü bir tahkikat başlatılmıştır” denildi.