GündemSon dakika! İstanbul'da gizemli kazı! Helikopterli aramaların nedeni ortaya çıktı

Son dakika! İstanbul'da gizemli kazı! Helikopterli aramaların nedeni ortaya çıktı

02.02.2022 - 12:26 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükçekmece'de emniyet ekipleri tarafından boş bir arazide dün akşam saatlerinden itibaren süren arama çalışmalarının nedeni ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, arama çalışmaları bir süredir kayıp olan M.K isimli kişinin bulunmasına yönelik başlatıldı.

DAMLA GÜLER / Milliyet.com.tr

İstanbul Büyükçekmece'de Pınartepe Mahallesi'ndeki boş bir arazide dün akşam helikopter ile inceleme yapan ekipler daha sonra iş makineleriyle kazı çalışması başlattı.  

Haberin Devamı

Gece saatlerinde ara verilen çalışmalara bugün öğlene doğru tekrar başlandı. İş makineleriyle arazinin kazıldığı çalışmalarda çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgedeki arazinin farklı yerlerinde kazı açan ekipler, olay yerine kimseyi almadı. 

Son dakika İstanbulda gizemli kazı Helikopterli aramaların nedeni ortaya çıktı


DALGIÇ POLİSLER OLAY YERİNDE

Arama çalışmaları bugün de kepçe ve su birikintisinin giderilmesi için vidanjör yardımıyla devam etti. M.K.'nIn arandığı bölgede su seviyesi azalmayınca olay yerine dalgıç polisi ile Polis Arama Kurtarma ekipleri de sevk edildi.

Son dakika İstanbulda gizemli kazı Helikopterli aramaların nedeni ortaya çıktı


ARAMA ÇALIŞMALARININ NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Büyükçekmece’de dün akşam saatlerinden bu yana boş bir arazide yapılan arama çalışmalarının nedeni ortaya çıktı. Öğrenilen bilgiye göre arama çalışmaları bir süredir kayıp olan M.K isimli kişinin bulunmasına yönelik başlatıldı.

Haberin Devamı

BOŞ ARAZİYİ İŞARET ETTİ, ARAMA BAŞLADI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından M.K isimli kişinin bulunması için başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan bir tanık, Büyükçekmece’deki boş araziyi işaret edince arama çalışmaları orada yoğunlaştı.

20'DEN FAZLA SİCİL KAYDI

20 Ocak'ta "Kasten öldürme" ve "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 6 kişinin gözaltına alındığı ve biri polis 2 kişinin tutuklandığı öğrenildi. Suç örgütleri arasındaki çatışma sırasında M.K'nın öldürüldüğü ve cesedinin Büyükçekmece'deki boş bir araziye gömüldüğü ortaya çıktı.  Ayrıca M.K'nın 20'den fazla adli sicil kaydının olduğu öğrenildi. 

Son dakika İstanbulda gizemli kazı Helikopterli aramaların nedeni ortaya çıktı

GECE BOYUNCA SÜRDÜ

Büyükçekmece'de dün akşam saatlerinde başlayan incelemeler, gece boyunca devam etti. Arazide nöbet tutan polis ekipleri, devriye gezmeyi sürdürürken sabaha karşı tekrar arama yaptı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı arazi ve çevresindeki aramalara havadan helikopterle destek verildi. Polisler, gece boyunca arazide nöbet tutarak, bölgede devriye gezdi. 

Son dakika İstanbulda gizemli kazı Helikopterli aramaların nedeni ortaya çıktı