Gündem Çankaya’da sürpriz seçim görüşmesi

Çankaya’da sürpriz seçim görüşmesi

30.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün MHP lideri Bahçeli’yi evinde ziyaret etti. Erdoğan’ın resmi programında yer almayan görüşme “sürpriz buluşma” olarak nitelendirilirken, iki liderin ana gündeminde yerel seçimlerde izlenecek strateji vardı.

Çankaya’da sürpriz seçim görüşmesi

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Çankaya’daki evinde ziyaret etti. 

Haberin Devamı

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hafta sonu yerel seçimlerle ilgili yaptığı “Gelin tüm siyasi partiler her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim” çağrısının hemen sonrasına denk geldi.  

Bu çağrıya pazartesi günü yazılı açıklamayla yanıt veren MHP lideri Bahçeli, bu çarının ciddiye alınacak bir tarafı olmadığını belirtmiş, “Cumhur İttifakı’nın tüm bileşenleri 31 Mart 2024 seçimlerine heves ve heyecan içinde hazırlanacak, ortak akıl ve anlayış içinde iş birliğini sürdürecektir” mesajını vermişti. Aynı gün yapılan AK Parti MKYK’sından sonra konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de açıklamasından dolayı Bahçeli’ye teşekkür etmişti. 

Seçimde iş birliği 

Cumhur İttifakı’nın iki lideri, dün bu tartışmaların gölgesinde Bahçeli’nin Beytepe’deki konutunda bir araya geldi. Görüşme yaklaşık bir saat sürerken, Bahçeli görüşme sonrası Erdoğan’ı konutun kapısından uğurladı. Kritik görüşme sonrasında bir açıklama yapılmadı. Edinilen bilgiye göre, görüşmenin öncelikli gündeminde yerel seçim hazırlıkları vardı. Yerel seçimlerde iş birliği seçenekleri ele alınırken, Cumhur İttifakı’nın belediye sayısının artırılması yolunda hangi adımların atılabileceği gözden geçirildi. Bunun yanı sıra iç ve dış siyaset gündeminde yer alan önemli konularla ilgili de fikir alışverişinde bulunuldu.

Haberin Devamı

9.görüşme

Erdoğan, Bahçeli ile bu yıl içerisinde 9 defa görüştü. İki lider, en son 13 Temmuz’da Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelmişti. İki lider arasındaki bu son görüşme de yaklaşık 1 saat sürmüştü.