GündemÇektiği fotoğraflar ortaya çıktı

Çektiği fotoğraflar ortaya çıktı

28.01.2013 - 17:56 | Son Güncellenme:

İstanbul'da kaybolan Amerikalı kadın Sarai Sıerra, bir hafta once İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gösteren fotoğrafları çekmiş ve bunu instagram hesabında paylaşmış.

Çektiği fotoğraflar ortaya çıktı

Alınan bilgiye göre, amatör fotoğrafçılıkla uğraşan evli ve 2 çocuk annesi ABD’li Sarai Sierra (33), 12 Ocak’ta Türkiye’ye geldi. Beyoğlu’nda bir oda kiralayan Sarai Sierra, 15 Ocak’ta Hollanda’ya gitti. Hollanda’dan Almanya’nın Münih kentine geçen ve 19 Ocak’ta Türkiye’ye dönen Sierra’yı 22 Ocak’ta ABD’de olmasını bekleyen ailesi, kayıp başvurusunda bulundu.

Haberin Devamı



ABD’nin İstanbul Konsolosluğu, 24 Ocak’ta İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne Sierra’nın kaybolduğunu bildirdi.

Polis geniş kapsamlı çalışma başlattı. Bölgedeki MOBESE kameraları incelenirken, Sierra’nın iletişime geçtiği kişiler tespit edilmeye çalışılıyor.

Sierra ve eşinin arkadaşı olduğunu belirten 2 ABD’li, Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’ne gelerek ifade verdi.

ABD’liler, çıkışta kendilerini bekleyen basın mensuplarına, ”Tanıyorduk. Bir şey söylememiz uygun değil. Eşi, Türkiye’ye geliyor” ifadelerini kullandı.

EV SAHİBİ NE DEMEK İSTEDİ?

Sierra’ya internet üzerinden oda kiralama sitesi aracılığı ile kaldığı evin bir odasını kiralayan üniversite mezunu Yiğit Yetmez "20 ocak’tan beri kendisinden haber alamıyoruz. Polis ve konsolosluk yetkilileri için elimizden geleni yaptık. Onu son olarak burada gördüm. Sultanahmet çevresinde yürüyüş yapmaktan hoşlandığını söyledi" dedi.

Tarlabaşı’ndaki evin bodrum katındaki dairesinden öğlen saatlerinde çıkan Yiğit Yetmez, habercilerin sorusu üzerine, "Yetkililer için elimizden geleni yaptık. Konsolosluk olsun, emniyet müdürlüğü olsun. Her şekilde araştırıyorlar. Biz de bekliyoruz. Odada pasaportu, şarj aleti ve elbiseleri dışında bir şey yok. Şu an eşyaları hala orada. Ya konsolosluk aracılığı ile ya da eşinin eşyaları direk almasını bekliyoruz. Odada tek kalıyordu" dedi.

Sarai Sierra’yı son olarak evde gördüğünü söyleyen Yiğit Yetmez, "20 Ocak’tan beri kendisini görmedim. 13 günlük odanın ücretini internet sitesi üzerinden ödedi" dedi.

Siz de zanlı mısınız? sorusuna ise Yiğit Yetmez, "Hukuksal olarak bir durum yok. Duygusal durumlar işin işine girerse eşi buraya gelip sıra dışı bir yöntem uygular, diye şu an için iletişimi bilgilerimi gizli tutmayı tercih ederim" dedi.

Yiğit Yetmez bir soru üzerine de "Ben de bu evde yaşıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Çektiği fotoğraflar ortaya çıktı

ABİSİYLE EŞİ DE GELDİ

ABD’li Sarai Sierra’nın kocası Steven Sierre ile kocasının kardeşi David bugün akşam saatlerinde İstanbul’a geldi.

New York’tan İstanbul’a gelen Sarai’nin eşi Steven Sierra Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, bir an önce eşini bulmayı umut ettiğini söyleyerek, karısı ile en son 21 Ocak Pazartesi günü konuştuğunu söyledi. Eşinin ertesi günü ABD’ye döneceğini ifade eden Sierra, "Geçen hafta kayboldu. Amerika’ya dönmeyi umuyordu. Türkiye’de bir yerde İstanbul’da kayboldu. Onu bulmayı umuyorum. Eve dönüş için heyecanlıydı" diye konuştu.

Sierra kendisiyle birlikte gelen kardeşi David’le birlikte havalimanından konsolosluğa gitti.

KEŞFETYENİ
Yıllar önce ölümden döndü yürek yakan paylaşım! 'Ben anneme bakacaktım'
Yıllar önce ölümden döndü yürek yakan paylaşım! 'Ben anneme bakacaktım'

Cadde | 06.05.2025 - 07:33

Diyarbakır'da 2015 yılında bir ses yarışmasında adını duyurduktan sonra erkek arkadaşı tarafından başından vurulan ve ağır yaralanan Mutlu Kaya'dan duygusal paylaşım geldi.

Yazarlar