Gündem CHP Genel Başkan Adayı Özel: Seçmen bizden duygusal olarak koptu

CHP Genel Başkan Adayı Özel: Seçmen bizden duygusal olarak koptu

12.10.2023 - 11:05 | Son Güncellenme:

CHP'de kurultay için çalışmalar sürerken, Genel Başkan Adayı Özgür Özel, dikkat çeken mesajlar verdi.

CHP'de sular durulmuyor. CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, yaşadıkları sıkıntıların başında seçmenin duygusal olarak partiden kopması olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu da milletvekilleriyle Genel Merkez'de bir araya geldi. Görüşmede neler konuşuldu? CHP'deki son durumu CNN Türk muhabiri Melike Görür aktardı.

Haberin Devamı

KURULTAY MESAİSİ

CNN Türk muhabiri Melike Görür'ün aktardığı bilgiler şöyle:

CHP'de seçimden bu yana hareketli günler yaşanıyor. Kurultaya kadar da bu hareketlilik devam edecek. CHP İstanbul İl Kongresi'ni atlattı. Artık CHP tam anlamıyla kurultaya kilitlendi. Baktığımız zam İstanbul İl Kongresini Özgür Çelik kazandı. Özgür Çelik değişimcilerin adayıydı.

GENEL MERKEZ'İN HESABI

Genel Merkeze göre ise İstanbul'daki 196 delegenin hepsi değişimci değil. Kurultayda Özgür Özel'e oy vermeyecek. Genel Merkez'in görüşüne göre ise baktığımız zaman 196 delege içerisinde Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerin de çoğunlukta olduğu belirtiliyor. Bu anlamda baktığımızda Özgür Özel mesajlarını il kongrelerinden veriyor.

Haberin Devamı

"SEÇMEN DUYGUSAL OLARAK BİZDEN KOPTU"

Özgür Özel, yaşadıkları sıkıntıların başında seçmenin duygusal olarak partiden kopması olduğunu söyledi. Özel, "Seçmen, parti kendini yenilemezse oy vermeyeceğim' diyor." tespitinde bulundu.

"KARANLIK SOKAKTA SEÇMENİN PEŞİNDEN KOŞUYORUM"

Özel, "Karanlık sokakta seçmenin peşinden koşuyorum." ifadelerini kullandı. Özel, ittifak potansiyelinin de Millet İttifakı içerisinde geçmişte yaşayanların zayiflattığına dikkat çekti ve bir kez daha değişim vurgusu yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN RAPOR TALİMATI

Genel Merkez tarafı da kurultay öncesi hareketli. Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'de milletvekillleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'na milletvekillerinde seçim bölgelerine ilişkin rapor istedi. Her sene yeni yasama yılı öncesi CHP kampa girerdi. Bu yıl kamp yapılmadı. Kamp kurultay sonrasına bırakıldı.