Gündem CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Filistin’de akan kanı durdurun

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Filistin’de akan kanı durdurun

12.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün İBB’nin düzenlediği Küçükçekmece Ayamama-Kaynarca Yağmur Suyu Tüneli ile Gürpınar Yağmur Suyu Tüneli kazı başlatma törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Filistin’de akan kanı durdurun

GÜLDEN ÇOKTAN/İSTANBUL- Özel’e İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, milletvekilleri ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de eşlik etti. Ramazan’ın İslam coğrafyasına ve bütün dünyaya öncelikle huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunan Özel, özellikle Filistin’de akan kanın ve mezalimin durmasını beklediklerini söyledi. 

Haberin Devamı

‘ZULÜM SÜRÜYOR’

Özel şöyle devam etti: “Diyorlar ki ‘İsrail’le ticaret ihanettir.’ Siz bir yandan Filistin’de yaşananlara gözyaşı dökeceksiniz, bir yandan yakınlarınızın, arkadaşlarınızın, yakın çevrenizin, siyaset arkadaşlarınızın, destekçilerinizin gemileri, İsrail ile Türkiye limanları arasında mekik dokuyacak. Daha dün akşam saatlerinde Türkiye’den çimento taşıyan gemiler ayrıldı. Gübre taşıyan gemiler ayrıldı. Gübre dediğinizin, aslında patlayıcı yapımında da kullanılabilen bir madde olduğunu kimsenin unutmaması gerekiyor. Ve bir yandan da Filistin’de zulüm sürüyor. Biz de buradan Erdoğan’a sesleniyoruz. Eğer İsrail’e bir şey söyleyeceksen, yandaşlarının ticaretini keserek söyleyeceksin.”

Haberin Devamı

İMAMOĞLU’NA ÖVGÜ

Özel, İstanbul’daki kent lokantası tartışması ile ilgili de İmamoğlu’na sahip çıkarak şunları söyledi: “Kent lokantalarının önündeki kuyrukta bir onur, bir gurur, bir de utanç var. O kuyruğun utancı bu yoksulluğu yok etmeyen 22 yıllık iktidarınındır. Orada yemeğini yiyen, karnını doyuranların onuru da gururu da sana ve ekibinedir başkanım.” 

Saltık’ı anma töreni

Özel dün ayrıca sanatçısı Emre Saltık’ı anma törenine de katıldı. Saltık’ın Büyükçekmece’deki kabri başında düzenlenen törende konuşan Özel, “Emre Hoca gibileri anarken yaptıklarından çok böyle genç yaşta yitirildiği için yaşasaydı neler yapacaktı, nelerden mahrum kaldık, onu değerlendirmek gerekiyor. İnsan, buna hayıflanıyor” dedi.