Gündem ‘CHP olarak yeni bir yol açıyoruz’

‘CHP olarak yeni bir yol açıyoruz’

27.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin, 12 şehidin ardından Meclis’te ortak bildiriye imza atmamasına yönelik eleştirilere yanıt verirken, “Halen daha bu kötücül akıl ile ‘Önce imza atsaydık, sonra eleştirseydik’ diyen varsa aklını peynir, ekmekle yemesin” karşılığını verdi.

‘CHP olarak yeni  bir yol açıyoruz’

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Özel, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ORTAKLAŞMAYACAĞIZ: Kimse şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmasın diye, anneler gözyaşı dökmesin diye artık sizin istediğiniz A4’ler üzerinde imzalar koyup, iktidarın peşinden koşturup terör belasını bu topraklardan silmek yerine bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan anlayış ile ortaklaşmadık, bundan sonra da ortaklaşmayacağız.

KAÇ BİLDİRİYE İMZA ATILDI: 1984’ten beri kaç ortak bildiri imzaladık? Sonucunda ne elde ettik, neyi çözdük? Hala niye annelerin gözü yaşlı, babaların yüreğinde taş var. Bundan sonra ne öyle ezbere iktidar var, ne ezbere muhalefet. CHP’yi bundan önce hesaba katmayanlar, bundan sonra o kirli hesaplarını iki kere yapsınlar, çünkü yanılacaklar. ‘Birkaç Mehmet şehit oldu’ diye Meclis’i toplamayanların, Suudi Krala yas ilan edip, Mehmetçiğe yas ilan etmeyenlerin siyasi konvoyunun peşine takılacak bir CHP yok ve olmayacak. Sorumluluğumun farkındayım, sorumluluğumuzun farkındayız.

Haberin Devamı

AKŞENER’E BÜYÜP AYIP: Meral Hanım partisi, ‘Ortak bildiri yapalım’ dedi. İmzayı attı, ancak Meral Hanımın çelengini de parçalıyorlar. Biz yıllardır, benim saydığım son zamanlarda 28 imza atmışız. Biz imza atmışız, onlar Genel Başkanımızın önüne kurşun koymuşlar. Halen daha bu kötücül akıl ile ‘Önce imza atsaydık, sonra eleştirseydik’ diyen varsa aklını peynir, ekmekle yemesin.

YENİ YOL: Her alanda yetki kullanıp, hiçbir sorumluluk almayan iktidarı o konforlu alanında rahat bırakmayacağız. 86 milyon için CHP olarak yeni bir yol açıyoruz. Yolumuz doğrudur, bu yolda cesaret ve kararlılıkla yürüyeceğiz.