Gündem CHP’de güç savaşları! İkinci kez karşı karşıya geldiler

CHP’de güç savaşları! İkinci kez karşı karşıya geldiler

19.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’de kurultayın ardından değişimciler ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler parti grubunda dün yapılan seçimlerde ikinci kez karşı karşıya geldi.

CHP’de güç savaşları İkinci kez karşı karşıya geldiler

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- TBMM İdare Amirliği ve grup yönetim kurulu üyeliği seçimleri için CHP grubu dün basına kapalı toplandı. Daha önce TBMM İdare Amirliği seçimi için İzmir Milletvekili Ednan Arslan ile Adana Milletvekili Orhan Sümer’in, Genel Merkez’in adayı olacak Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’e rakip çıkacakları kulislerde konuşuluyordu.

Haberin Devamı

Ancak parti yönetiminden “tek adayda, üçüncü bir aday üzerinde uzlaşın” mesajı gitti. Arslan aday olmaktan vazgeçerken, Sümer önceki akşam Özel tarafından Genel Merkez’e davet edildi. Edinilen bilgiye göre Sümer’e “tek adayla ve Yaşar Tüzün ile seçime gidilmesi” teklifinde bulunuldu. Araya bazı belediye başkanları da girdi.

Sümer adaylıktan çekilirken, Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Tüzün’e rakip olma kararı aldı. Sümer dün sabah seçimden önce grup yönetim kurulu üyeliğinden de istifa etti. Bu nedenle grupta üç yerine 4 grup yönetim kurulu üyeliği ve TBMM İdare Amirliği için seçim yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Bayraktutan 67 oy ile İdare Amiri seçilirken, Tüzün 55 oyda kaldı. Grup yönetim kurulu üyeliklerine Mehmet Tahtasız, Ali Karaoba, Hasan Öztürkmen ve İnan Akgün Alp seçildi. Grup yönetim kuruluna seçilen 4 üyenin de Kılıçdaroğlu’na destek veren ekibin adayı olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

CHP’de güç savaşları İkinci kez karşı karşıya geldiler

DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

CHP lideri Özgür Özel dün gruptaki oylamaya katılmadı. Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile TBMM’deki makamında bir araya geldi.

CHP’de güç savaşları İkinci kez karşı karşıya geldiler

'GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) ve CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu dün Beylikdüzü’nde yenileme çalışmaları tamamlanan Vira Kavşağı’nın açılış törenine katıldı. Program da konuşan İmamoğlu, memleketin birlik ve beraberliğini inşa eden bir yerel yönetim anlayışını inşa ettiklerini vurgulayarak özetle şunları söyledi: “Çok iddialıyız. İddialı olmaya devam edeceğiz. Bizi 25 yıllarıyla kıyaslasınlar. İstanbul’un ikinci dönem, kalkınmacı, icracı ve aynı zamanda yaratıcı, yeşil ve adil kent tasarımı gümbür gümbür ikinci dönemiyle geliyor. Hem de en az 25 ilçesiyle geliyor. Geriye dönüp baksak zaten göremeyeceğiz onları. Bayağı geride kalacaklar. Milletimizle beraber koşacağız. ‘Vira vira’ diyeceğiz, Denize çıkar gibi. ‘Tam yol ileri’ diyeceğiz.” (GÜLDEN ÇOKTAN/İSTANBUL)