Gündem ‘İmamoğlu'na destek olacak mısınız?’ sorusuna Gürsel Tekin'den çok sert cevap: Çürümüş adamların ne desteği olacakmış

‘İmamoğlu'na destek olacak mısınız?’ sorusuna Gürsel Tekin'den çok sert cevap: Çürümüş adamların ne desteği olacakmış

16.02.2024 - 09:45 | Son Güncellenme:

CHP'den istifa eden Gürsel Tekin katıldığı canlı yayında isim vermeden Ekrem İmamoğlu'na sert tepki gösterdi. 'İstanbul'da mevcut başkana destek olacak mısınız?' sorusuna da yanıt verdi. Öte yandan CHP'de belediye başkan adaylarının yer aldığı bir video klip yayınlanırken Lütfü Savaş detayı dikkatlerden kaçmadı.

"Yerel seçimde tavrınız ne olacak? Sayın Ekrem İmamoğlu için destek talep edecek misiniz, çalışacak mısınız?" sorusuna Tekin, "Efendim bunlar değişimci değil, çürümüş adamların ne desteği olacakmış da ben onlara destek olacağım. İstanbul'u karış karış bilen arkadaşlarına kimse bugüne kadar bir soru sormadı. İstanbul'un bütün muhtarları herhalde CHP deyince sadece beni tanırlar. Arkadaşlarımın böyle bir ihtiyaçlarının olduğunu zannetmiyorum. Bu sadece akraba, kabile, yakın ilişkiler, arkadaşlık, dostluk üzerine siyaseti inşa etmeye çalışırsanız siyaseti çürütürsünüz" dedi.

Haberin Devamı

Ayrıntıları CNN TÜRK muhabiri Melike Görür aktardı;

CHP'de pazartesi günü son adayların belirlenmesinin ardından tepkiler ve istifalar peş peşe geldi. İstifa eden isimlerden biri de 4 dönem milletvekiliği ve İstanbul İl Başkanlığı yapan Gürsel Tekin'di. Tekin açıklamasında; 'Sayın Özel arayacaktır. Elbette ağabey-kardeşlik çerçevesinde birbirimize söyleyecek sözlerimiz vardır. Onlar değişimci, biz geri kalmışçı gibi tasnifler, tarifler beni üzüyor. Ben o arkadaşlarımızın sicilini biliyorum. Onlar da benim sicilimi biliyorlar. Bu değişim filan değil. Daha fazla damarıma basmayın.' şeklinde konuştu.

CHP'de bir diğer gerilim konusuysa Hatay meselesi... Bilindiği üzere pazartesi günü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığının geri çekilmesi gündeme gelmesi bekleniyordu. Ancak gündeme gelmedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Meclisi'nde geri kalan beldelerin belediye başkan adaylarını belirlemek ve geri çekilmelerin ardından adayları belirlemek için yetkiyi kendine aldı. Bunun içerisine Hatay belediye başkanını değiştirme de giriyor.

‘İmamoğluna destek olacak mısınız’ sorusuna Gürsel Tekinden çok sert cevap: Çürümüş adamların ne desteği olacakmış

CHP'NİN TANITIMINDA LÜTFÜ SAVAŞ YOK

Özel'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar da dikkat çekiciydi; 'Alternatif arayış içerisindeyiz' ifadelerini kullandı. CHP'de yerel seçimler için bir video klip hazırladı. O video klipte belediye başkan adayları yer alıyor. Ancak Lütfü Savaş yok. Değiştirilecek mi, değiştirilmeyecek mi merak edilirken vide klipte Lütfü Savaş'ın görüntüsü ve isminin olmaması da dikkat çekti.

Ama Özgür Özel İzmir'de yine dikkat çeken bir açıklama yaptı. Özel, 'CHP adaylarını tanıtmıştır. Bundan sonraki değişim devir-teslim değişimidir' ifadelerini kullandı.

Özgür Özel bu konuda artık yetkiyi kendine aldı. Eğer Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'na bir alternatif bulursa değiştireceğini söylemişti. Hatay konusunda CHP'de bilinmezlik düğümü sürüyor.

Baktığımız zaman da bu pazar günü CHP, aday tanıtım programı gerçekleştirerek belediye başkan adaylarını tanıtacak. Bu lansman Ankara'da gerçekleştirilecek.