Gündem ‘Cinayetten tutuklanmalıydı’

‘Cinayetten tutuklanmalıydı’

18.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Otel odasında ölü bulunan Sedanur Şen ile ilgili soruşturmada serbest bırakılan Serdar Yazıcı “uyuşturucu ticareti yapmak”tan tutuklandı. İsyan eden baba, “Cinayetten tutuklanmalıydı” dedi

ÇİĞDEM YILMAZ / İstanbul - Sedanur Şen, 9 Eylül’de bir otel odasında ölü bulundu. Genç kızın ölümüne ilikin soruşturmada şüpheli Serdar Yazıcı (32) ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yazıcı daha sonra “Uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan tutuklandı. Şen’in babası İbrahim Şen ise tutuklama gerekçesine tepki göstererek, “Cinayet şüphelisi olarak tutuklanmalıydı” dedi. 

Haberin Devamı

Maltepe’de 9 Eylül’de bir otelin 15’inci katında 24 Yaşındaki Sedanur ölü bulundu. Şen’in ölümüne ilişkin gözaltına alınan Serdar Yazıcı, ifadesinde, “Sedanur kız arkadaşım olur. 8 Eylül günü birlikte günü birlik olarak kiraladığım rezidansa gittik. Gece uyuşturucu aldık. Sonra birlikte olduk. Öğle saatlerinde uyandığımda Sedanur hareketsiz yatıyordu. Sonra görevlilere haber verdim” dedi.

Yazıcı, savcılık ifadesinin ardından “Taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk oldu. Hakimlik şüpheli Yazıcı’yı yurt dışına çıkmamak ve imza atma tedbirleriyle serbest bıraktı. Bu karar savcılık, itiraz etti ve Yazıcı bu kez hakkında yürütülen “Uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan gözaltına alınıp, tutuklandı. Şüpheli Yazıcı’nın, Sedanur Şen’in ölümüne ilişkin ise henüz hakim karşısına çıkmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

'ALIRSAM ÖLÜRÜM'

Milliyet’e konuşan genç kızın babası İbrahim Şen ise şunları anlattı:

“Kızım bipolar hastası ve madde bağımlısıydı. Madde bağımlısı olduğu için de tedavi görüyordu. Olay günü de bu adam kızımı hastane çıkışında annesinden izin alarak alıyor. Bir kahve içip geleceklerini söylüyor. Bu şahıs bu şekilde kızımı alıp annesinin yanında ayrılıyor ve kızımın ilaç kullandığını da biliyordu. O gün otel odasında ne oldu bilmiyoruz. Kızım bize hep, ‘Baba ben madde alırsam ölürüm. Doktorum bana asla alma, kullanma demişti’ dedi. Ama biz kızımın vücudunun morardığını öğreniyoruz. Bu şahıs bile bile otel odasına götürdü. Kızımın ölümündeki tek şüpheli de bu şahısken ifadesi alınıp serbest bırakıldı. Bugün de uyuşturucu ticareti yapmaktan tutuklandığını öğreniyoruz. Biz isterdik ki, bir genç kızın ölümündeki baş şüpheli diye tutuklansın. Bu ülkede her gün onlarca şüpheli ölüm yaşanıyor ve araştırıldığı gerçek ortaya çıkıyor. En azından kızımın ölümü netleşene kadar bu şahıs tutuklu kalsaydı ama bu bile yapılmadı. Bunların serbest kalmaları cinayetlerin artmasına neden oluyor. Bu şahıs bugün uyuşturucudan değil kızımın ölümünden, cinayetten dolayı tutuklanmalıydı.”